Vill bli världens bästa spelföretag.

Speljätten EA minskar personalstyrkan med 350 personer. I huvudsak är det medarbetare inom marknadsföring och publishing som får gå, och beslutet kommer betyda att man stänger kontor i Ryssland och Japan.

Uppgiften publicerades av Kotaku, och har därefter bekräftats av EA. Företagets vd Andrew Wilson säger att nedskärningarna görs som en anpassning till en förändrad omvärld, och målet är att höja kvalitén på de spel och tjänster man skapar. Wilson beklagar också uppsägningarna och säger att det var ett tufft beslut att fatta.

EA säger att man har 9 000 anställda totalt. Det finns inga uppgifter till om nedskärningarna drabbar anställda i Sverige. När FZ frågade svenska EA hänvisade de till Wilsons uttalande.

Kotaku har kommit över vad som uppges vara ett brev från Wilson till EA:s personal. Där står ungefär samma sak som i hans kommentar till Kotaku: att nedskärningarna görs för att man inte är nöjda med sin egen prestation. EA:s mål är att vara världens bästa spelföretag, och där är man inte i nuläget, säger Wilson. Nedanstående kommer Wilsons påstådda text till personalen. Såvitt känt är det inte bekräftat att texten är äkta, men det ligger som sagt i linje med Wilsons officiella uttalande.

Vi har visionen att vara världens bästa spelföretag. Om vi ska vara ärliga mot oss själva är vi inte där just nu. Vi har jobb att göra med våra spel, vår relation till spelarna och våra affärer.

Inom företatget tar team krafttag för att säkerställa att vi gör spel och livetjänster av högre kvalitet, att vi når fler plattformar med vårt innehåll och våra prenumerationer, att vi förbättrar våra Frostbiteverktyg, skärper våra nätverks- och cloud gaming-prioriteringar, och minskar klyftan mellan oss och våra spelarcommunities.

Tidigare i år har vi sett ett par andra betydande nedskärningar, där den mest omtalade var Activision Blizzards uppsägning av omkring 750 anställda, trots att man gjorde betydande vinst. Men också Arenanet har skurit ner på personalen nyligen.

Tack till jehuty för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Du läser lite då och då om chefer som plötsligt byter jobb eller ska "söka nya mål i livet". En förklädd spark eftersom aktier inte brukar må bra av att chefer sparkas. Men har de skött sin ekonomi väl så behöver de inte oroa sig för sin ekonomi i först... 29/03 Hur ofta hör du talas om att chefer avskedas för sina misstag? Känns som "osäkerheten" i positionen till att börja med är säkrare än genomsnittsanställningen (tänk bara hur katastrofalt EA har haft det dom senaste 2 åren, jag har inte hört talas om någo... 29/03 @hannes.theorell: Eller så gör de det för att vi ska ha något att ha grundlösa åsikter om. 28/03 Eller så gör de det bara för att tjäna in ett bättre anseende från allmänheten. Eller så gör de det för att det är en del av deras skatteplanering så att de slipper betala skatter. Eller så gör de det för att deras förmögenhet redan ger bättre avkastnin... 28/03 Nä, det är ingen som sagt så heller. Jag skriver inte specifikt om EA Ceo:n som sådant, utan poängen är att meningsfullhet är viktigare än pengar (relaterat till vad användaren Eld skrev, att han inte behöver jobba en dag till). Så som jag skrivit tidig... 28/03 EA gör det igen, haha :) jävla skitföretag 28/03 Vi har väl ett jättebra exempel nu i Sverige, för övrigt. Aktieägare står redo med tjära och fjädrar för att tacka av Swedbanks VD Birgitte Bonnesen för lång och inte särskilt trogen tjänst. När tror ni att hon får en ny VD-tjänst på samma nivå i Sverig... 28/03 @Joakim Palm: Och varför ska han rätta sig efter vad andra gör? Bara för att vissa människor som är ekonomoskt oberoende jobbar för 1 dollar så finns det väll inget som säger att han måste rätta sig efter det? Eller ska jag nu rätta mig efter andra som... 28/03 @Joakim Palm: Det hjälper onekligen att ha pengar och anseende innan man börjar arbeta för 10kr per år. 28/03 Flera som gjort och gör. https://en.m.wikipedia.org/wiki/One-dollar_salary The following people have been employed for annual salaries of one dollar: Ger något att tänka på, inte sant? Pengar är inget emot meningsfullhet. 28/03