Värm upp inför tvåan för mindre än femtio spänn men glöm för Belsebubs skull inte att installera fanpatchen.

Till mångas glädje annonserade Paradox Interactive en uppföljare till kultklassikern Vampire: The Masquerade - Bloodlines , ett spel utvecklat av Hardsuit Labs och som förväntas släppas först nästa år. Som av en händelse kör nu GOG en rejäl rea på det första spelet som nu kan bli ditt för strax under femtio kronor, vilket får ses som ett kap.

Som de flesta vet var spelet inte bara buggigt vid släppet utan på vissa ställen så trasigt att du inte kunde komma vidare. Eftersom spelet inte blev en sådan finansiell succé att Troika Games kostnader täcktes gick studion i konkurs strax efter releasen och Bloodlines lämnades därför till sitt öde. En hängiven skara fans har dock genom åren sett till att fortsätta att uppdatera spelet så att det idag faktiskt går att lira igenom. Den senaste patchen släpptes så sent som för en dryg månad sedan.

I denna inofficiella patch finns det också en valfri del som lägger till komponenter och enligt skaparna förbättrar spelet.

Skicka en rättelse
Första liret var nice, vägrar köpa 2:an dock pga att de gått helt woke! Men en FETT TUMME NER på metacritic ska de få smaka på trots allt! :D 29/03 Ja, utan tvekan, blir säkert bra oavsett. Man ska också vara noga med att använda unofficial patch-shortcut och inte GOGs shortcut förresten. Man ska heller inte starta spelet via galaxy har jag för mig. 27/03 Hmm..ska se om de funkar. Läste fler kommentarer på GOG att de haft problem då patcharna är två olika inofficella patchar. Dock ska spelet också funka bra nog med den inbakade från GOG. 27/03 Hmm, det fungerade för mig. I värsta fall får man ta bort unofficial patch foldern i spelfoldern och därefter installera igen. 27/03 Värt och nämnas är att denna patch inte funkar på GOG-versionen då den redan har en annan inofficiell patch inbakat :( 27/03 Om du kan ha överseende med buggar, ofärdig grafik/animationer, halvtaskig combat och annat jox och ändå kan uppskatta manus, atmosfär och rollspelskänsla så tycker jag att du ska göra ett försök. Jag spelade om det för bara några månader sedan och älsk... 27/03 En toreador brukar vara lättast säger communityn för nya spelare. De har presence discipline som reducerar fienders effektivitet i combat, samt celerity som ger dig supernaturlig snabbhet och auspex som låter dig se aura av npcs och fiender. Brujah är... 27/03 Om ni köper spelet så rekommenderar jag er att ladda ner den nya patchen som kom nu i februari tror jag. Det är version 10.3. Är osäker på om den finns i GOG paketet. https://www.moddb.com/mods/vtmb-unofficial-patch Jag kör för tillfället genom spelet... 27/03 @Carl Johansson-Sundelius: Yep! Enkelt och smidigt. 27/03 Spelmässigt så är det ett oerhört bra spel. Tyvärr så var det en riktig buggfest, och i värsta fall helt ospelbart. Den inofficiella patchen är ett måste om du vill att spelet ska vara spelbart. Det kan säkert finnas kvar en hel del problem, men jag har... 27/03