Ett spel med 17 år på nacken kan behöva fräschas upp!

I samband med att The Elder Scrolls-serien firar 25 år (Arena släpptes ungefär när Gustav föddes) ger Bethesda bort Morrowind, det riktiga startskottet för deras rollspel. Men, med tanke på att det också har hunnit bli 17 år gammalt kan det behövas lite spackel och fernissa för att göra upplevelsen kompatibel med nutiden. Som tur är har en användare på Reddit sammanställt en matig lista som putsar till både det inre och yttre av spelet.

Dessa menar u/Rytelier är "essentiella"

  • MGE XE - Graphics extender, adds shaders, distant land, new water.

  • MCP - Fixes game bugs, improves stability and performance

  • Optimization patch - Optimizes a lot of meshes greatly improving performance

  • Project Atlas - Further improves performance by combining meshes

  • Patch for Purists - Fixes a lot of game's bugs (damn Bethesda never changes)

  • MWSE 2.1 - Script extender, adds new scripting language and enables fancy mods

Han höjer också ett varningens finger för några av ytterligare skapelser.

Do NOT install MGSO, it's outdated, buggy and unstable. Do NOT play Rebirth if it's you first playthrough, it changes a lot and opinions on it are varied.

Men, det finns mer! Här några andra utvalda av samma användare och ni kan säkert fylla på med ytterligare moddar i kommentarsfältet.

More goodies:

Skicka en rättelse
Tes3MP fungerar med vissa undantag felfritt, går att spela igenom hela spelet nu! Eller göra om det till ett mmo, vad man nu än väljer. det ska även bli en del av open morrowind också! https://openmw.org/2019/time-to-make-stuff-official/ 27/03 Man prenumererar på Steam Workshop det är för att uppdatera mods automatiskt men inget som kostar. På nexus och deras modmanager behöver du ett gratis konto för att ladda ner mods. Du kan bli premium member mot betalning för att ladda ner i mer än 1mb/s... 27/03 Skapa oss en FZ-approved-modlist, heueheue! 27/03 Har använt Nexus mods i över 10 år och aldrig behövt betala ett öre. (Det har inte hetat Nexus mods hela tiden dock, hetat TES Source tidigare exempelvis) 27/03 För att klar göra man behöver inte betala för deras launcher ( Vortex). Det är bara premium versionen som kostar. Gratis versionen hjälper en att installera moddar. Man behöver inte betala för moddar på nexus. 27/03 Märkligt, dom ville ha pengar av mig för att ladda ner mods därifrån, och det fanns inget "gratis med reklam" alternativ. 27/03 Har typ 100 moddar till Skyrim genom Nexus. Betalar inte ett öre. Prenumerera gör man bara om man har deras launcher och vill att den ska uppdatera modsen åt en. Men dom tar inte betalt för de. Enda sättet dom som gör mods kan få betalt är genom donerin... 27/03 Problemet jag har med dom flesta moddarna, är att man är tvungen att prenumerera på stället du laddar ner dom, dvs nexusmods. Man är tvungen att betala för moddarna därifrån. 27/03 Personligen tycker jag att spelet tappar sin själ med flera av dessa grafikmoddar, åldern lyser ändå igenom och det ser mest ut som när 50 åriga tanter injicerar crap i läpparna och gift under huden, dom ser inte yngre eller bättre ut, bara konstiga.... 27/03 Hade det redan på steam och på skiva :) Skulle dock rekommendera open morrowind också. https://openmw.org/en/ 27/03