Det fortsätter bubbla i ryktesgrytan.

Häromdagen skrev Wall Street Journal att Nintendo planerar att släppa två nya versioner av Switch, kanske redan i sommar. Enligt tidningens källor planeras en prestandamässigt uppgraderad version och en budgetvariant där en del funktioner stryks för att banta prislappen.

Uppgifterna har inte kommenterats av Nintendo, men de stärks nu från annat håll. Eurogamer har talat med vad man kallar "källor nära Nintendo", och dessa säger i stora drag samma sak. Nämligen att budgetversionen enbart blir bärbar: den kan inte anslutas till tv och har således ingen docka som original-Switchen. Skakfunktionen uppges också få stryka på foten, fast det är oklart om det bara gäller HD Rumble eller om konsolen blir helt utan force feedback. Den här versionen vänder sig främst till yngre spelare eller folk som inte är beredda att betala vad fullversionen kostar, ungefär som en Switch-version av 2DS-konsolen.

Den dyrare versionen uppgavs av WSJ inte bli prestandamässigt lika kraftig som PS4 Pro och Xbox One X, snarare en prestandamässig uppgradering från originalet i stil med New 3DS jämfört med orignal 3DS:en.

Alla dessa uppgifter är som sagt obekräftade. Vilket gör väntan på Nintendos streamade event i samband med E3-mässan i juni högintressant. FZ täcker förstås, både från studion här hemma och på plats.

Skicka en rättelse