"I promised myself. I promised I'd kill nazis for you."

Nazityskland vann andra världskriget och har ägnat decennierna efter åt att utveckla monstruösa vapen och ockupera delar av Väst. Och i sommar fortsätter Machinegames den blodiga, humoristiska alternativa berättelsen. Med andra ord: Wolfenstein: Youngblood har fått ett releasedatum.

Den 26 juli lanseras spelet till pc, PS4, Xbox One och Switch. Handlingen utspelas 1980, i ett ockuperat Paris där nazisterna jagar en gömd B.J. Blazkowicz. Men den här gången spelar du och en bekant co-op som B.J.:s tvillingdöttrar Jess och Soph, som till nazisternas förtret ser ut att vara lika flinka i avtryckarfingrarna som som sin far. Se själv i trailern ovan.

Ett par bilder kanske smakar?

Skicka en rättelse
För den som har missat, det är alltså BJ's två tvillingdöttrar man spelar som i Youngblood. 31/03 Eftersom spelet ska utspela sig under 80-talet så är det föra förvånande att man inte spelar som BJ. Han är nämligen född 1911 och lär vara 70+ när detta utspelar sig. Fullt logiskt att byta till yngre förmågor och då passar killens ungar alldeles utmär... 29/03 Men detta är ju bara en spinoff till de nya wolfenstein spelen där karaktären blazkowizzle fortfarande existerar. Så liknelsen med ghostbusters är ju inte direkt applicerbar här. 28/03 Ja, precis! Eller inte... för det spelar liksom ingen roll när det inte är det jag menar. Man gräver en djupare grop att köra ner huvudet i istället. ^_^ Skiter faktiskt fullständigt vad det är för kön om det passar in i spelet (får tom vara något ny-på... 28/03 Grundkonceptet du diskuterar är i det här fallet är att spelprotagonister ska vara vita muskulösa män? Sen att det inte skulle passa att ha kvinnor i Wolfenstein, hur tänker du då? Det fanns ju kvinnor både i New Order och Colossus som var med och slogs... 28/03 Haha nej det har jag inga problem med! Och inte språkbruk heller men kändes lite som dom missa gränsen där det kan va lite ”coolt” till att bli lite för mkt töntiga ”fuck Yeah”. Fick lite B-rulle känsla. Och ja, jag vet att de senare spelen varit over... 28/03 @Dizzz: Ja, eller så har vissa problem med långhalsen så djupt ner i sanden att de inte vill eller vågar ha en egen åsikt. Vet inte hur många gånger jag behöver skriva det. Säger att det nödvändigtvis behöver vara dåligt eller fel, men det är en återkom... 28/03 Har inte sagt att det är FEL med kvinnor i ett spel eller film, för all del vart man nu än vill se det. Men att ändra ett grundkoncept i vissa fall bara för att pleasa alla PK-feminister år 2019, och låta något floppa pga det är ju bara hål i huvudet.... 28/03 Så du förutsätter att en kvinna blivit kvoterad in bara för att de existerar i ett spel? Ibland kan man tycka att folk som uppenbarligen vill vara "anti-PK" ser konspirationer i varje buske. Kan ju helt enkelt vara så att de vill göra något rakt motsatt... 28/03 haha hittade låten som används i trailern för några dagar sen, har använt den som drop låt när jag lirat apex, kändes random att den kom på :) https://youtu.be/JvdT4wFh0tQ 27/03