4,2 miljoner virtuella PS4-verkligheter totalt.

Det må ha sämre upplösning och tracking än HTC Vive och Oculus Rift, men Playstation VR tilltalar ändå många som är nyfikna på virtual reality. Sedan premiären hösten 2016 har Sonys headset sålts i 4,2 miljoner exemplar, meddelar företaget.

Det anmärkningsvärda med den siffran är hur mycket den ökat senaste halvåret. I augusti 2018 hade drygt 3 miljoner PSVR-headsets sålts, vilket innebär att Sony krängt ytterligare omkring 1,2 miljoner under hösten och vintern.

Skicka en rättelse
Hmm, tycker det är rätt märkligt. Köpte PS VR och tyckte att det var rätt värdelöst. Sjukt dålig upplösning, klarade inte riktigt av det. Sen att koppla in 11 miljoner sladdar för att använda det gjorde att jag aldrig tog fram det igen. Körde iofs inte... 29/03 Rymdspel i VR om något är väl otroligt trött nu. No Man's Sky kanske blir något, men just att sitta i en cockpit i rymden är gjort, gjort, gjort. 28/03 Ja vad fan?? Det är ju som att sparka in en öppen dörr? Trodde verkligen Battlefront 2 skulle ha en dedikerad X-Wing/Tie-fighter-kampanj för VR då uppdraget i ettan var fantastiskt. 28/03 PSVR gör bra ifrån sig när det gäller VR-upplevelsen stillasittande. Trackingen är däremot inget vidare med Move-kontroller, särskilt inte om man testat Vive, Rift eller WMR, men annars är den kalas. 28/03 Jag köper VR när ett fullfjädrat nytt X Wing kommer. 28/03 Har länge funderat över att skaffa detta, men vart osäker om tekniken är värd det. Låter sannerligen så! Aldrig testat heller, men hade vart värt ett försök att få med sambon i inttesset kanske. 28/03 Kan säga att alla som har fått testa PSVR här blev frälsta. Allt från unga gamers till gamlingar :) VR är lika kul att spela själv som att se andra spela. VR world's är perfekta upplevelsen för nybörjare. 28/03 Det måste vara tack vare Black Friday och Jul. PSVR kostade 1990:- här i Sverige och säkert likvärdigt i andra länder. T.o.m. min farbror och syster köpte hem en. De hade aldrig ens pratat om VR innan men priset var tillräckligt lågt för impuls-köp. De... 28/03 Ja VR är verkligen kul. Tycker att har man möjlighet att köra VR så ska man skaffa. Men det är klart, kan kräva sitt utrymme och lite kraftigare dator om man ska köra på pc. Jag själv köpte ett VR-Headset till datorn efter att provat PS4 VR hos en kompi... 28/03 Välförtjänt, många underbara timmar spenderade. Med jämna mellanrum kommer nya spel som gladeligen får mig att damma av headsetet, som tex mästerverket Astro Bot. Snart kommer Blood & Truth ut, väntat på det ända sen jag spelade London Heist demot: http... 28/03