Som vi har väntat! Under kvällens presshappening från Pax East – som präglades av enorma tekniska problem – avslöjade Gearbox till sist Borderlands 3. Man avslöjade emellertid inte jättemycket om den efterlängtade trean men som en "kärleksförklaring till de envisa fansen" släppte man en första trailer – och löfte om mer info den 3 april.

Gamla och nya ansikten. Samma gamla Claptrap. Kaos. Explosioner. "En miljard vapen" (bland annat med ben). Japp, det är definitivt Borderlands vi har att göra med.

Det är inte för intet Gearbox kallar 2019 för "the year of Borderlands". Under kvällens presskonferens avslöjade man också en remaster av originalspelet från 2009. Borderlands: Game of the Year Edition släpps till pc, Playstation 4 och Xbox One 3 april. (Japp, mycket snart!)

Man kommer också släppa ett gratis "ultra HD texture pack" till konsolernas Borderlands: The Handsome Collection, samt till Borderlands 2 och The Pre-Sequel till pc. Alla DLC-paket från tvåan kommer till PS VR-tvåan i sommar – helt gratis. "Borderlands år", som sagt.

Undertill ser du trailers från original-remastern och den trimmade Handsome Collection. Mer info om Borderlands 3, som ju de flesta såklart är här för, kommer alltså den 3 april.