Fortfarande 2021 som gäller.

Metro: Exodus var inget dåligt spel, men det levde inte riktigt upp till vad vi förväntar oss av ett spel om att överleva i ett gråsmutsigt Östeuropa efter katastrofen. Förväntningarna mallades upp för tio, femton år sedan av Stalker-spelen, och passande nog har Stalker 2 nu åter börjat visa små livstecken.

Utvecklaren GSC Game World har skakat liv i hemsidan stalker2.com och spelets Twitter- och Facebook-konton. Inga stora saker visserligen, bara ny artwork och ett soundtrack i .wav-format på hemsidan, men det bör ändå ses som en förstärkning av förra årets besked om att man satsar på release 2021. Och man lovar att mer information är på gång.

Stalker 2 har varit på gång i en evighet, men utvecklingen har kantats av problem. När det tillkännagavs officiellt igen förra våren stod det snart klart att det har lång väg kvar till färdigt spel, och att utvecklarna sökte efter en utgivare. Förhoppningsvis fixar man både det och finansieringen, och att vi får smaka på resultatet av ansträngningarna inom två år.

Skicka en rättelse
Metro-spelen är förvisso sjukt polerade och rent grafiskt väldigt snygga men också sjukt linjära och skriptade vilket gör att det känns som vilket annat FPS som helst bara att det är rysk postapokalypstema (har iofs inte hunnit spela exodus ännu så kans... 30/03 Har varit sugen som tusan att lira om de 3 gamla spelen o installerade till slut det nyaste spelet som tyvärr såg ut som garbage grafikmässigt. Jag som grafikkåt kunde inte lira vidare. Ska nog testa på de här moddarna som tipsats om här över. Muchas... 29/03 Som många andra älskade jag original-Stalker. Men det har varit så många turer med Stalker 2 att jag kommer vara beredd att spelet kommer antingen vara dåligt eller inte släppas alls. 29/03 Håller med, det finns något i spelet som är väldigt speciellt. En stämning som gjorde att det är ett av spelen som jag kunde bortse buggar och andra problem. Jag har inte heller spelat det med modar, men till trots haft en bra upplevelse med spelet. 29/03 STALKER-spelen var och är mina största single player-upplevelser. Spelen är fortfarande otroligt underhållande och har en fantastisk atmosfär. Emellertid kan de med dagens mått kännas något daterade, men det kan enkelt botas med en välgjord mod. Ser väl... 29/03 STALKER var ett av de här spelen som hade sjukt höga ambitioner men inte riktigt kunde leverera allt. Inte på något vis att utvecklarna ljög, de slavade på i många år för att få spelet att fungera, men att det i slutändan ändå fick inse vart de hade sin... 29/03 Älskar STALKER-spelen, förutom tvåan som var sådär. Grym atmosfär och spännande utforskning. Ser fram emot detta. 29/03 Fan, nu blir jag sugen på att spela om de gamla spelen igen! 29/03 Ja, faktiskt. Metro-spelen är överlägsna på alla punkter. 29/03 Har smått svårt att bli hypat på detta. Bland annat för de andra STALKER spelen, visst hade grym atmosfär, men allt annat va riktigt dåligt. Och med alla "andliga" uppföljare som smått kommit senaste åren så känns det bara som 2an också kan bli ganska... 29/03