Dessvärre finns det inte särskilt mycket mer information än så. VR-headsetet har helt enkelt fått en egen sida på Steam där man visar upp en enda bild, lanseringsmånaden samt texten "Uppgradera din upplevelse". Det har länge ryktats om att Valve håller på att utveckla ett eget headset, till skillnad från existerande Vive som tagits fram i samarbete med HTC.

Bilder på påstådda prototyper har dykt upp titt som tätt, och det har även florerat obekräftade rykten om att produkten ska levereras med ett spel i Half Life-världen, vilket vi rapporterade om i slutet av förra året.

Konkurrenten Oculus planerar att släppa sitt förbättrade headset Rift S under våren, som slopar externa kameror i favör för sådana som är monterade på själva headsetet, och på så sätt spårar var användaren befinner sig i rummet.

Valves Index tros istället spinna vidare på Lighthouse-systemet man introducerade med Vive, vilket alltså innebär externa enheter som spårar headset och kontroller. Eftersom releasen bara är ett par månader bort lär vi inom kort få ta del av mer information angående specifikationer som upplösning, FOV och spårteknik.