Koderna ska ha stulits från en fabrik och sedan sålts.

Turerna kring den smått kontroversiella releasen av Metro Exodus tycks aldrig ta slut, och den här gången har man avaktiverat en uppsättning spelkoder för Steam eftersom de ska ha stulits från en fabrik och sedan sålts av en inofficiell kodförsäljare.

Den fysiska utgåvan av Metro Exodus levererades som bekant med koder till Epic Store, men inledningsvis var det meningen att de skulle levereras med Steam-koder, vilket är anledningen till att de trycktes upp. I ett uttalande på Steam förklarar Deep Silver att koderna inte längre kan användas för att aktivera och ladda ned spelet, samt att spelet kommer tas bort från biblioteket hos personer som använt de olagligt sålda koderna. Vidare uppmanar man drabbade att kontakta säljaren som sålt koderna och kräva tillbaka sina pengar.

Fram tills nyligen var man inte medvetna om att koderna stulits, men man började undersöka saken när det strömmade in rapporter om spelare som inte kunde uppdatera sina spel.

Skicka en rättelse
Var ibland avundsjuk på stämningen från avdelningen intill när de röjde loss med den här... men draget när nyanställda kom och blev nollade var rätt kul med! https://www.youtube.com/watch?v=6tR5aDGcXPg 01/04 Du måste ha varit en nyckelkompetens inom företaget:D 01/04 Festligt, jobbade också flera år med nollorna, men gav upp efter att inte blivit befodrad och sett arbetskamrater komma ända upp till femmor på samma tid. Nollorna var dock ett roligt gäng. 01/04 Så är det nog för många utav oss. Hade jag inte haft möjligheten att tanka spel när jag vart yngre lär jag aldrig köpt den mängden spel jag gjort i vuxen ålder. 01/04 Jag piratade hundratals spel och säkert tusentals musikverk när jag var yngre. Inte för att jag ville vara elak mot skaparna utan för att jag helt enkelt inte hade råd. Nu är jag vuxen med gott om pengar och tanken har inte slagit mig ens att försöka... 31/03 Vem har inte "laddat hem" spel när man var ung och dum. Jag fick tag på spel till Amigan och pcn gratis på det Anarkistiska 90 talet. :) 31/03 Ah ok så du stjäl "bara" 5% av spelen. Vilken good guy du är. Och spelet var mediokert och fullt av buggar så du skulle aldrig betala för det i alla fall... men du spelade trotts det igenom hela? 31/03 Bra slutsats. Har givetvis inte spela alla då de två första jag testade inte var bra (Enligt min smak. Jag försöker inte få det att framstå som fakta) Det vore dumt att smaka på citronen en tredje gång om man inte gillar det sura. Sen så la jag faktiskt... 31/03 @Striva: Jag köper i 95% av fallen alltid mina nya spel jag spelar både till konsol och dator. Jag har redan Steam, Origin och Battle.Net installerat på min dator, jag vill inte kladda ner min dator med flera olika launchers och jag finner Epics launche... 31/03 @Jonny Myrén: Vi pratar ju inte om det där... Själv skäms jag nästan för att ha tillhört nollorna, som vi kallades på fabriken. Lyckades liksom aldrig stiga i graderna. :( 31/03