Men kommer att finnas kvar på Steam för de som redan har köpt spelet.

Efterlängtade stadsbyggaren Anno 1800 kommer att flytta över till Epic store, meddelar Valve på spelets steam-sida. Den som har förhandsbokat titeln kommer dock inte att påverkas:
"Utgivaren har försäkrat oss om att all tidigare försäljning av spelet på Steam kommer att genomföras på Steam," skriver man på spelets steam-sida."Steam-innehavare kommer att ha tillgång till spelet och framtida uppdateringar eller DLC via Steam."

Anno 1800 släpps 16 april, och flytten till Epic store är ett led i Ubisofts strategi att fördjupa sitt samarbete med Epic store gällande företagets pc-titlar. “Åtskilliga stora pc-titlar” kommer att släppas hos Epic.

Oavsett vilken butik du köpt spelet i kommer du såklart ändå att behöva spela det med Ubisofts eget Uplay i bakgrunden.

FZ streamade Anno 1800 för ett tag sedan. Kolla in reprisen nedan!

Skicka en rättelse
Haha, ja. En sak är säker, Valve har råd med ett motdrag. Ska bli spännande och var det tar vägen. (Nu kör vi vidare i Borderlands 3 tråden!! 😀) 04/04 Precis, ALLA borde köpa spelet 3 gånger på Tencent Store! Eller ännu bättre, sätta upp en fond för alla stackars multimiljonföretag! Det är det enda morala och sunda att göra nu 04/04 Vi förutsätter att spelutvecklaren vill tjäna så mycket pengar som möjligt ( galet ja vet. Varför jobbar alla inte bara gratis ) Om din favoritspelutvecklare tjänar mer pengar på produkt, t.ex bättre marginaler per sålt ex, känns det sannolikheten komme... 04/04 Vi borde hylla och tack de bolag nu som är pionjärerna nu som går före och bryter steams dominans. De tar en stor risk och bör bli belönade för det. Ökad konkurrens kommer gynna oss konsumenter i förlängningen. (Men istället. "Nu är det fritt fram och... 04/04 Det är därför alla som spelar Metro i Tencent Launcher skriver på steams forum... 04/04 Kampen om vad? Mest pengar till utgivarna? 04/04 Nej och det fattar inte folk. Det är en extrem åtgärd, att köpa exklusiviteten, men sannolikt nödvändigt för att bryta Steams dominans. Att dömma av det raseri som det skapar hos viss är det sannolikt helt rätt väg att gå. Allt snack om att konkurrera... 04/04 Ja, så fungerar det i verkligheten, fast du kanske inte gillar det. Det är väldigt bra även för oss konsumenter, hur insnöad man än är på en viss plattform att någon tar upp kampen på riktigt med Steam. 04/04 Jag tror dock att Epic skulle kunna göra sin plattform hur bra som helst, folk skulle ändå inte byta eftersom man vill ha allt på samma ställe. Exklusivitet eller extremt mycket lägre pris är i princip enda sättet att locka över. Gissa vilket som är bil... 03/04 Ja det är skillnad men du stödjer fortfarande kina om du använder produkter som tillverkas där. Själv har jag inget emot det. 03/04