Ett spel paret har drömt om att göra.

Romero Games har slutit ett avtal med Paradox för att göra ett strategispel som bygger på ett nytt varumärke. Det berättar man i ett pressutskick. Och det... är allt vi vet just nu.

Romero Games två frontfigurer är det äkta paret John "Doom" Romero och Brenda "Wizardry" Romero. Svenska Paradox må vara kända för strategispel, men det är knappast något man kan påstå är den genre som gjort respektive Romero berömd. Men ett strategispel ska det bli, och Brenda säger att detta är ett spel de "velat göra under lång tid". 2017 sade hon i en intervju:

When you're working with a publisher, the publisher has a marketing department and a PR department and they're the ones who are responsible for talking about what's happening and they don't want the developer to talk about the game before they've laid all the plans. So we can't be the ones to first spill the beans.

Som sagt: vi vet i princip ingenting om det här spelet. Vad vi däremot vet är att Romero Games, med John i spetsen, i april ska släppa stormodden Sigil till 25 år gamla Doom. Det ser fint ut.

Skicka en rättelse
Tror Brenda låg bakom framförallt Wizardry 8. Som faktiskt fortfarande är ett mycket bra RPG/Dungeon crawler. All Wizardry efter 8 är japansk smörja som man bör undvika. 03/04 Jag spelade Daikatana när det kom. Kommer ihåg att det var snyggt, svårt och lite mysko. 02/04 Kommer han till Stockholm är jag på som en igel! 02/04 Jag tycker iofs att Daikatana är ett ganska nice spel, det är buggigt men kan man leva med det så är det faktiskt väldigt mysigt. Det finns mycket mycket sämre spel. John Romero äger inte sitt eget IP 02/04 Läste en hel del om Daikatana innan jag spelade det och även om jag kan förstå varför folk inte gillade det ser jag en hel del av det som senare kom att bli Deus Ex. Inte kört klart det men jag gillar det jag spelat än så länge trots de brister som även... 02/04 Jag ser/såg också fram emot det men inser bara att det blir ännu ett spel jag helt enkelt inte orkar lära mig. CK2, Stellaris och nu senast HOI4 är alla riktigt bra spel som jag verkligen gillar men det blir bara för mycket för mig. Och Imperator ser... 02/04 Daikatana var inte så dåligt som det ofta framställs. Men det underpresterade något fruktansvärt, tänk No Mans Sky fast med sämre slutprodukt och mer hajp så börjar det närma sig! Men fortfarande inte det katastrofdåliga spel det ofta framställs som.... 02/04 Ser fram emot Imperator: Rome, jag. Allt annat därefter kan vänta. 02/04 Heh, jag menade att hennes nickname stod fel i artikeln. (Vilket är rättat nu, såvida det inte var jag som läste skevt.) 02/04 Wizardry som strategispel? Tja...hade nog kunnat funka :) 02/04