Men Gearbox-chefen har inget emot tidsbegränsad exklusivitet. Om det betyder något.

Uppgifter häromdagen pekar på att Epic Games Store kan ha skaffat exklusiv rätt att sälja Borderlands 3. Sant eller ej vet vi inte i nuläget, men Gearbox-chefen Randy Pitchford har i alla fall kommenterat saken.

2K Games och moderbolaget Take-Two är de som sitter på rättigheterna att släppa Borderlands, och därför är det de som bestämmer om eventuella exklusiviteter, skriver Pitchford i en serie tweets. Han tillägger att alla frågor därför ska ställas till 2K och Take-Two.

Pitchford kommenterar inte sanningshalten i påståendet om att Epic lagt händerna på spelet. Men han säger att crossplatform-stöd är nödvändigt och att Epic-ledningens inställning till det ligger i fas med Gearbox önskemål. Vilket man kan tolka som en antydan till bekräftelse.

Pitchford säger också att han personligen gärna handlar från en mängd säljare. Samtidigt har han inget emot exklusiva spel, så länge han som köpare får någon fördel av det och det gäller under begränsad tid, som sex månader.

Enligt samma läcka släpps Borderlands 3 den 13 september i höst. Premiär på Steam i mars 2020 tro..?

Skicka en rättelse
Fast det har inte påverkat priserna? Spelen kostar 59,99€ på GOG, Origin, Epic, Steam m.m. även fast affärerna har olika avgifter. Varför skulle utgivaren ändra sina priser på t.ex. Epic så länge folk köper spelen? De får större cut, folk betalar lika... 05/04 Fast det hindrar väl inte att Valve sänker den avgift de tar av utgivaren? 05/04 Det håller jag inte med om, Valve tar (beroende på vilken tier utgivaren ligger i) mellan 20-30% oavsett priset på produkten. De blandar sig inte i vad utgivaren säljer spelet för på Steam. Deras rekommendation är säkerligen att sätta lägre pris på prod... 05/04 Ja? Både utgivarna och Valve bidrar till prissättningen: de förra vill ha en summa för spelet och Valve tar en summa för användningen av Steam som butik. Om Valve såg att lägre (eller högre) avgift gett dem större vinst hade de säkerligen sänkt (eller... 05/04 hahaha... du är redaktör???? Nä, Valve har inga skäl. Men det är ju inte de som sätter priserna! Det är utgivarna som sätter priserna. Det är de som vill ha exponeringen. Det är därför det alltid varit billigare i fysiska affärer. Det gäller inte endast... 05/04 Intala dig själv det, den enda som har varit spydig i den här tråden är du. Återigen, du undviker alla frågor som riktas mot dig, du har motbevisats om och om igen, du slänger ur dig falsk information i samtliga av dina inlägg. Du undviker dem för att... 05/04 Jag ignorerar att svara personer som har allvarliga problem att uppföra sig eller ej förmår att hålla en saklig diskussion utan spydigheter. Men jag gör ett undantag bara för att förklara detta för dig en gång till. Kan man inte försvara sin ståndpunkt... 05/04 Bra att du projicerar, du har blivit motbevisad i allt du har skrivit men vägrar acceptera det, du är en fanboy personifierad. Du har inte ett enda argument som stämmer med verkligheten, du ignorerar att svara på frågor som folk riktar mot dig, du motsä... 05/04 När argumenten tryter så är det alltid enkelt att kalla någon ett troll. Då vet man i alla fall att ni misslyckats att argumentera för er sak och i logik kommit fram till att jag har rätt men likt ett barn vägrar acceptera det. 1. Nix, har aldrig sagt... 05/04 @Gen: Glöm inte bort deras uppenbara säkerhetsbrister, bara förra veckan så läckte upp till 80miljoner kontons uppgifter ifrån Epic. Och det är 3:e gången bara det här året. Hade gott ;). 05/04