Var ett utgivarbeslut.

Glorian har hamnat på sniskan för det tidigare så hypade The Outer Worlds. Nyligen fick en fyllig gameplay-genomgång en del att ifrågasätta spelet, men framför allt är det tidsexklusiviteten hos Epic Games Store som fått många att se rött. Detta kan vi dock inte lasta Obsidian för.

Under PAX (via VG247) var Obsidian inte sugna på att snacka plattformspolitik, utan ville fokusera på spelet. Mikey Dowling sade dock inför en frågestund att Epic-affären var ett utgivarbeslut.

I just wanted to say one question that maybe, if you’ve messaged me on Instagram, or Facebook, or Twitter, or text me, or DMed me – any kind of thing – about the Epic Games Store, we just wanted to let you know that our Private Division partners are fantastic and we love working with them, but it’s a decision that they made for the game.

We’re just excited to be working on the game with them, and we want to just talk about this awesome game that you just saw.

Private Division är inte välkända, men då det är Take-Twos initiativ för att finansiera och publicera titlar från mindre studior får vi lägga det på minnet. Studions enda utgivna titel är Kerbal Space Program: Enhanced Edition, och man ska även ge ut Ancestors: The Humankind Odyssey.

Take-Two är i sin tur moderbolag för 2K, som ger ut Gearbox-spel, vars Borderlands 3 också blir tidsexklusivt hos Epic. Det är tänkbart att fler Take-Two-titlar hamnar där framöver.

Skicka en rättelse
Synd. Jag var verkligen intresserad av detta spel. Men jag är inte riktigt redo att ansluta mig till Kinesiska staten ännu. Blir inget köp på detta, om det inte är tidsbaserad exklusivitet. 04/04 Hoppas det floppar ordentligt. 04/04 Man befarade att något liknande skulle ske när Obsidian själv inte har kontroll över händelserna längre. Well well. Egentligen så håller jag med, eftersom jag inte köper nya spel så är det ganska sak samma när de släpps. 03/04 Mjo, så kan man också göra. 03/04 Straffa utgivaren ännu mer genom att inte köpa spelen alls. 03/04 Tidsexklusivt låter ju toppen. Då kan man hoppas på att det går att köpa det på GOG några månader senare när saker patchats. Spelar ändå aldrig spel på release. Tror Hearthstone och Overwatch är enda spelen senaste åren jag börjat lira när de var splitt... 03/04 Blir nog att straffa sig själv med de spel som blir TGS exklusiva genom att spela dem på konsoll istället för pc. 03/04 Tycker inte riktigt jag visade på något sätt att jag inte förstod att det var "konstigt". Förklarar bara hur det officiellt ser ut. 03/04 Nej men jag ville få dig att se hur konstigt det är om kontraktet är skrivet så, det är en otroligt stor ändring att flytta plattform samt att ta emot betalning för det, det är otroligt mycket frihet de skulle ha gett till någon som endast ska agera utg... 03/04 Om man ska tro Randy, så ja. Mitt inlägg till eld var skrivet som det var mest för att han ställde mig en fråga som jag egentligen inte kan svara på. Det är egentligen bara de som har tillgång till avtalet som vet hur det ser ut. Går man dock efter hur... 03/04