Kommer vi äntligen kunna slippa mobilappen när vi spelar med polare?

Nintendo har själva sagt att de ibland väljer lite annorlunda onlinelösningar för sina spel, till exempel har deras egna multiplayerspel ingen funktion för röstchat. Det hanteras istället via en app och en massa sladdar mellan telefonen och konsolen. Vi vet dock att hårdvaran i Switch inte har något problem med röstchat egentligen, i Fortnite går det exempelvis utmärkt att kommunicera utan några extra enheter.

Mjukvaran som gör detta möjligt används också i en kommande gamepad från PDP, där man likt kontroller till Xbox One och Playstation 4 har ett headset-jack på styrdonet. Det är lite oklart om detta faktiskt gör det möjligt att skippa appen när du vill spela med polarna i Splatoon 2 eller Super Smash Bros men det vore ju fantastiskt.

Likt andra tredjepartskontroller till Switch är den trådad men med ett pris på 25 dollar kan det kanske vara ett vettigt alternativ ändå, särskilt med tanke på att Nintendos egna Pro-kontroller kostar cirka 700 kr.

Skicka en rättelse
Jag stör mig inte så mycket på att jag inte kan sitta i voice, finns andra lösningar. Däremot är det ett extremt minus att jag måste antingen dra en sladd från switchen eller ha en TV-headset lösning om jag vill spela med hörlurar på TV´n på kvällen. 04/04 Ja det var ju därför som nintendo sa att deras största konkurent i Japan var PS Vita och hela världen tittade på dem som om de var idioter. Men den var deras största motståndare just p.g.a. att portabla spel är det som fungerar i Japan, därmed så var... 04/04 Ja det här nästan mer varit LAN-spel över Internet (om du förstår liknelsen). Jag undrar lite om det har Japan och hela deras kultur med internet-fik och dylikt. De sitter inte hemma och spelar, däremot på tunnelbanan (bärbart) eller åker till ett Inter... 04/04 Nintendo har haft online tjänster till och från, Men! De har aldrig varit väl fungerande eller populära så ja, de har haft svårt att förstå sig på det. Kolla bara Wii, WiiU, DS och 3DS, de körde med sin förbannade friendcodes till alla spel istället för... 04/04 Grejen är väl att spela online och onlineservice-grejor har haft svårt att ta fart i Japan. Jag tror aldrig Nintendo sett det som en prioritet eller något de behöver konkurrera med. I mångt och mycket är ju Switch onlineservice första gången Nintendo... 04/04 Nä :> Nintendo har ju utmärkt sig för att göra lika bra spel som de har varit kassa på onlineprylar. Men, jo. Det är väldigt märkligt på något sätt. 04/04 Om vi ska vara lite fair här så har väl aldrig någon konsoltillverkare tillåtit konkurrenters handkontroller fungera på just deras egna system. Men ja, DVD-grejen till Wii var lite märklig..även om det inte störde mig alls då vi redan hade minst två DVD... 04/04 Nu behöver vi bara en tredjeparts-lösning så man kan interagera med personer på sin vän-lista. Kanske skriva meddelanden till och med? 04/04 Ganska otroligt att Nintendo med sin erfarenhet lyckades få till en såpass dålig lösning när det kommer till voicechatten. 🤔 04/04 De första Wii enheterna kunde spela DVD Men Nintendo gjorde som Nintendo gör att ta bort den supporten i senare enheter. People will always do what Nintendont. Tex. nu jobbas det med på homebrew fronten till switch att man kan använda HID baserade kontr... 04/04