Remedy kapar dock inte i Control för att sälja mer.

Thomas Puha, kommunikatör på finska Remedy, berättar för VG247 att företaget planerar två expansioner till sitt kommande spel Control. Utöver detta kommer man att släppa mindre dlc mellan expansionerna. Men det är inte ett försök att kräma mer pengar ur köparna, hävdar Puha:

”Jag förstår att det finns en oro och att folk tänker oj, kapar de redan innehåll från spelet”, säger han till VG247. ”Nej, det gör vi inte. Vi hade mängder med idéer för två, tre år sedan som vi inte kan verkställa just nu. Förhoppningsvis kan vi plocka upp några av dessa till expansionerna.”

Control är precis som Remedys tidigare spel en tredjepersonhistoria med starkt fokus på det övernaturliga och lek med fysikens lagar. Spelet släpps den 27 augusti till pc, Xbox One och PS4.

Skicka en rättelse
Tror inte det, var väl Rockstar som gjorde 3:an? Spelat igenom det 2ggr men saknar den mer mörka tonen.. 06/04 @Cladrius: äger de ens Max Payne längre? 05/04 Kan vi inte bara få ett mörkt nytt Max Payne. 04/04 American nightmare var inget bra näe, men alan wakes dlc's var nog det absolut bästa med spelet! https://alanwake.fandom.com/wiki/Special_1:_The_Signal https://alanwake.fandom.com/wiki/Special_2:_The_Writer 04/04 @Anton Q: Ja absolut. Jag vill inte säga emot dig. Vi får väl helt enkelt vänta och se hur pass mycket innehåll spelet har när det släpps. Samt att se vad DLCerna är för något. Jag menar, bara för att horse armor var utvecklat efter Oblivion var färdigt... 04/04 Älskade Alan Wake men DLC:s var väl inget att hänga i julgranen. American Nightmare började intressant sen så handlade det mest om att spela samma bana om och om igen, kändes mest som ett lat sätt att förlänga speltiden... Tyvärr. 04/04 Jag förstår inte riktigt vad det är du föreslår? Att dom egentligen var klar för 6-12 månader sen, och har sen bara slösurfat fram tills att dom ska börja utveckla DLCt nu efter släppet 6-12 månader senare? Om det släpps nu med den mängd content spelet... 04/04 Ok förlåt att jag ifrågasatte. Jag ska köpa all DLC oavsett så jag bryr mig inte i slutändan. Remedy har inte släppt något annat än 5/5 spel om du frågar mig så du behöver inte oroa dig för att jag ska strunta i spelet eller dess DLC. 04/04 Varför? Man har väl en jäkla massa idéer under en utvecklingsprocess. Många får man inte med i spelet av olika anledningar. Det är standard. 04/04 Om de hade idéerna för 2-3 år sedan bör de väl ha kunnat få in dessa i spelet? 04/04