"Vi äger IP:t."

Då och då ställer vi oss frågan: när kommer Alan Wake 2? Aldrig någonsin får vi svar på frågan, men den här gången erkänner Remedy åtminstone att de jobbade med uppföljaren för ett par år sedan. För VG247 berättar Remedys Thomas Puha att arbetet dock inte ledde någonvart.

We were working on Alan Wake 2 years ago and it just didn’t pan out, so there’s nothing – we’re just booked solid for the next couple of years, really. We do own the Alan Wake IP, but it’s never quite as simple as that, but yeah, we do own it.

Så... du säger att det finns en chans? Nåväl. Remedy har händerna fulla med sommarens Control, som därefter kommer byggas ut på alla möjliga vis med både DLC:er och expansioner.

Vi kan trösta oss med att Alan Wake inte är helt lagt på is. Så sent som i höstas fick vi reda på att det filmiska spelet ska bli en tv-serie, och att den här ska "bygga vidare på bakgrundshistorien i det här galna, mörka universumet". Något datum för den här satsningen finns inte.

I väntan på eventuella Alan Wake 2 får vi spela om originalet. Eller spela Allan.

Skicka en rättelse
Det är väldigt intressanta nyheter. Jag spelar fortfarande Alan Wake väldigt regelbundet på PC. Jag tycker det är ett spel som har åldrats väldigt väl, och kommer det en tvåa (American Nightmare räknas inte i min värld pga den dåliga storyn och hur den... 02/07 @Anton Q: För att jag inte vill uppmuntra beteendet. Min plånbok, mina regler. Sen det där med att utvecklarna får mer pengar är fejk news så det stinker om det. Utvecklarna har redan fått sina pengar, det kallas en timlön. Det är utgivaren som tjänar... 27/04 Varför? Epic Store ger mer pengar till utvecklarna än Steam gör (alltså utvecklarna av spelet får mer strålar om du köper det via Epic versus via Steam) och medans du måste ha Epic launchern installerad på datorn så måste du till skillnad från med Steam... 27/04 Varför vill man ens ha en uppföljare till detta? Snygg grafik i mysig miljö javisst men spelet i sig var väl rätt dåligt. Typ ett sämre action-Resident Evil fast med svävande traktorer som kom mot en istället för zombies/mutationer. 04/04 :D:D 04/04 En aning off-topic, men kan vi uppmärksamma hur Remedy har haft inget annat än problem med exklusivitet sen Max Payne 2? Control är det första spelet på åratal som inte är superduper-låst jämfört med Alan Wake (Xbox 360, 2 år senare Steam-release), Quan... 04/04 Follow the link! (https://www.fz.se/nyhet/279491-max-payne-och-alan-wake-skaparnas-nya-kommer-fa-flera-expansioner-och-dlc) :) 04/04 fattar inte, alan wake tyckte jag var ett väldigt mysigt spel, synd det inte kommer fler. 04/04 vadå dlc OCH expansioner? förklara. 04/04 Låt det vila om det inte finns en klar vision att ta storyn vidare. Hade kanske varit bättre med en remake på ettan; omarbeta striderna och infria hoppet om en öppen spelvärld? 04/04