Tre år och en ny motor för RPG-rävarna.

Obisidan har beskrivit The Outer Worlds som sitt "drömspel", men det låter på den numer Microsoft-ägda studion som om det varit en dröm med snålt om tid. Charles Staples, lead designer, berättar för Us Gamer att det är svårt få alla bitar att lira, men att de är på rätt väg.

From my perspective as the lead designer, it’s been a big challenge of just trying to make the type of game we’re trying to do in the amount of time we have. We want to do a lot. There’s a lot of big ideas, and it’s a lot of systems, and a lot of different types of gameplay. It’s a lot of work to put it all together, and it’s been challenging, but I think the gameplay is coming together and it’s fun. We have fun playing it.

Om augustiryktet stämmer kommer Obsidian i slutänden haft lite mer än tre år på sig. Det är ett tag men extra svettigt har det blivit för gänget då detta är deras första Unreal Engine 4-titel, och första spel på länge som inte är ett isometriskt spel à Pillars of Eternity eller Tyranny.

Senaste gameplaydemon har fått kritik för det visuella. Mest kritik har dock tidsexklusiviteten på Epic fått – något Obsidian hävdar var ett utgivarbeslut. The Outer Worlds har stora skor att fylla, då det tidigt fick smeknamnet "New Vegas i rymden". Om det lyckas får vi se senare i år.

Skicka en rättelse
Unreal är en välanvänd motor som många har kunskap i, och dessutom så är det inte obsidians första spel i unreal engine. 07/04 Fast det var ju inte en så ny motor som man kan tro. De har ju ändå utvecklat dragon age inquisition som använder sig utav just den nya motorn som är frostbite. Tror nog mer att ea gav fel studio jobbet. 07/04 Bara titta på Bioware och Anthem. Ny motor, kort om tid (ett år i verklig produktion) etc. Lär av EA/Biowares misstag Obsidian... https://www.youtube.com/watch?v=kUopKcRLNGA https://kotaku.com/how-biowares-anthem-went-wrong-1833731964 06/04 Microsoft kommer inte ta den risken med ett nyköpt företag. Är rätt säker på att obsidian internt inte vill missa release-luckan men att spelet är i bättre form än vad de får det att låta som. 06/04 Det säger dom nog bara. Vore väldigt syniskt att tro att inte pengar och makt spelar in i alla dessa rekryteringar. 06/04 Vad jag vet så har inte MS något speciellt att säga till om angående The outer world, dom är väl inte utgivare? 06/04 Detta låter oehört mycket som när bethesda gick ut och bad oss att "förvänta oss buggar" innan F76 floppen. "Vi har roligt... ehh... inte mycket tid... vill mycket... men eh.. ingen tid... men ehh vi har roligt!" 06/04 @Sapiens: Låt mig presentera argument 1 i mitt förslag att FZ bör införa en "-1 knapp" :P 05/04 https://media.giphy.com/media/d8JxUPEwhVOp3y0SL1/giphy.gif 05/04 Överambitiöst AAA-spel, ny motor, tidspress, uppköpt av MS, vad kan gå fel? Det är bara att andas lugnt och försiktigt, allt kommer ordna sig... Hmm... Överambitiöst AAA-spel, ny motor, tidspress, uppköpt av MS, vad kan gå fel? Överambitiöst AAA-spel,... 05/04