Action- och smygarspel från f.d. Dice-utvecklare.

I Darkborn (tidigare Project Wight) är du inte en ståtlig hjälte, utan ett monster av varierande storlek beroende levnadsstadiet du befinner dig i. Utvecklingen står den Sverigebaserade indiestudion The Outsiders för, som bland annat består av två Dice-veteraner.

Handlingen utspelar sig i en vikingavärld, där sagda vikingar inte gillar din ras och därför slaktar den på löpande band. Som en ung "darkborn" får man förlita sig mycket på smygande för att kunna hämnas sina artfränder, men efter ett ordentligt skrovmål växer sig vår illbatting till dubbla storleken. Under spelets gång kommer man axla rollen som olika individer från olika generationer i den jagade arten, och på så sätt lära sig motivationerna bakom förföljelsen.

I det alfa-gameplay som visats upp får vi se en sekvens som verkar utspela sig i början av spelet, där vår protagonist får hjälp att fly undan en vikingamassaker tack vare en mystisk röst. Vi får därefter se prov på olika färdigheter, såsom glidflygning och att skjuta taggar ur tassarna. Det hela slutar med en bosstrid, och även om animationer och dylikt ser lite styltiga ut så här tidigt i utvecklingen, har Darkborn helt klart potential.

Skicka en rättelse