Ta nu detta rykte med en gigantisk nypa salt!

[Uppdatering] (Tack till @smuts för tipset)

DSOG rapporterar att samma användare under gårdagen även "läckte" information om att Super Mario Sunshine är på väg till PC och att även det ska vara exklusivt till Epic Store. Det låter inte särskilt troligt, så risken är överhängande att "läckan" om Red Dead Redemption 2 också är rent påhitt.

[Originalartikel]
Det bland PC-spelare enormt efterlängtade Red Dead Redemption 2 har hittills inte blivit utannonserat på plattformen, men enligt en påstådd läcka på forumet 4Chan kommer detta snart ändras. Källan där hävdar nämligen att spelet kommer utannonseras till PC den 22 april och sedan släppas exklusivt på Epic Store den 9 juli.

Det som ger lite substans till ryktet är att användare på just 4Chan tidigare läckte mycket information om Borderlands 3 som visade sig stämma. Utgivaren av Red Dead Redemption 2 är dessutom Take Two, som bekant även ger ut Borderlands 3. Enligt läckan ska Take Two ha lyckats säkra en uppgörelse som ger dem 100% av intäkterna från kommande DLC till Red Dead Redemption 2 – på Steam hade man endast fått behålla 70%.

Att Epic Store säkrar tidsexklusiva titlar är inget nytt, men det uppseendeväckande med denna påstådda överenskommelse är att Red Dead Redemption 2 inte sägs bli tidsexklusivt, utan helt exklusivt till Epic Store.

Vad säger ni, kan det finnas substans i denna påstådda läcka eller är det bara påhitt? Kom ihåg att diskutera sansat och respektfullt i kommentarerna.

Skicka en rättelse
Särar på spelare, drar onödig prestanda, delar upp trophies och lite annat skit. I Epics fall så ägs dom även ca 40% av ett kinesiskt bolag och även om Epics VD säger att dom inte influeras av detta så skulle jag nog ta det med en nypa salt, när det kom... 08/04 Vad är det folk hatar så gruvligt med vissa launchers? Är lite nyfiken då jag själv är av den sorten som inte bryr sig så länge jag kan spela mina spel :) 08/04 "[...] även "läkte" information [...]" *läckte 07/04 Fast om ett spel är exklusivt till Epic så finns det ju ingen konkurrens. 07/04 @totalwarplayer: Du har rätt i att Valve har sitt "anti-bombningsskydd" på plats. Jag har dock läst om nya fall där skyddet har tillfälligt brustit trots sin närvaro, men det är som sagt ett temporärt problem: https://kotaku.com/borderlands-is-getting-r... 07/04 Ja med tanke på vilken shitstorm det blev över Metro Exodus tidsexklusivitet så vågar man ju inte ens föreställa sig vad som kommer hända om ett spel som RDR2 blir helt exklusivt. Men mest troligt så är det bara tomma rykten. Samma källa ska även ha pås... 07/04 https://www.youtube.com/watch?v=Vqbk9cDX0l0 07/04 Fullständigt underbart om det är sant! Finns inget bättre än konkurrens för konsumenten. 07/04 Skulle inte förvåna mig men det låter lite tveksamt att det skulle vara helt exklusivt. Vore dumt om Epic inte hade lärt sig av den dåliga PR dom har fått. 07/04 Valve gick själva ut med att de skulle begränsa tillgången för utvecklare att generera gratisnycklar då detta missbrukades av fake studios som genererade nycklar för att farma trading cards och sälja dessa på Community Market för några år sedan, men Val... 07/04