Review bombing-filtret aktiverat.

Borderlands 3 släpps den 13 september, och det första halvåret säljs pc-versionen exklusivt hos Epic Games Store. Så fort denna ensamrätt blev känd hände det som brukar hända i dessa sammanhang – folk satte negativa omdömen på övriga Borderlands-spel på Steam.

Men nu har det skydd mot recensionsbombningar som presenterades förra månaden satts i arbete. Spelsidorna på Steam sorterar bort omdömen som flaggas som "off-topic", vilket defineras som en stor mängd negativa omdömen satta under kort tid. Syftet med dessa är att uttrycka frustration över utvecklaren, utgivaren eller något annat, och är inte en bedömning av själva spelet. För exempelvis Borderlands 2 resulterar det i överlag positiva omdömen, men med en liten asterisk intill som förklarar att off-topic-omdömen sorterats bort.

Ett omdöme som bedöms som off-topic.

Off-topic-inlägg döljs i översikten men syns när man klickar sig in på omdömena.

En * markerar att inlägg rensats bort.

Förklaring.

Borderlands 2 har efter filteringen 96 procent positiva omdömen sedan premiären, och 90 procent positiva de senaste 30 dagarna. Utan filtering har spelet fått fler negativa omdömen än positiva sedan Epics exklusivitet blev känd.

Borderlands 3 är den senaste i en allt längre rad namnkunniga spel som Epic snott åt sig, antingen exklusivt under begränsad tid eller åtminstone inte på Steam. Till dessa hör Metro: Exodus, The Outer Worlds, Anno 1800, Control, The Division 2, Phoenix Point, Detroit: Become Human, med flera.

Skicka en rättelse
@ProPain: Absolut, de vet att det är mot deras fanbase önskningar och gör det iaf. Snacka om att bli såld. De säljer min spelupplevelse till Epic medvetna om att det blir sämre för mig, men vi är ju bara en handelsvara som förväntas köpa spelet oavsett.... 13/04 @N4kame0: Så det är värre att "sälja" dig som ett opersonligt fan och potentiell köpare jämfört med att "sälja" din väldigt personspecifika användardata som en del av butikens statistik? 11/04 Utvecklaren/Utgivaren "Säljer" sin fanbase till Epic via exklusivitets deals. Har inget med min användardata att göra. 11/04 Det är inte en fråga om att köpa rubriker, det är att köpa fakta. Det finns gott om bevis på vad de gör med vissa filer på din dator. 10/04 Det är en tolkning, en annan (och IMO rimligare) tolkning är att någon är en rövhatt och ger ett gammalt spel ett dåligt betyg baserat på att de inte vill att ett nytt spel i samma serie skall säljas i "fel" store och att det har noll relevans för spele... 10/04 Informationen är: Ojj, negativt i recent reviews (även om detta minimeras av Steam framöver), bäst jag går och läser vad det står. "FUCK EPIC" Ok, så utgivaren/utvecklaren är en rövhatt. Tack "FUCK EPIC". Sen om du tycker det är informativt eller inte... 09/04 Om de ändå vore lika effektiva på de helt onödiga spelen som finns på steam hade de varit ännu bättre. Men bra att de kontrollerar bombningarna till en grad. 09/04 Såg även att han postat något om att det är dåligt av Steam att de inte kan fixa det idag (eller om det är en sen nyhet och det är samma som du tänker på?) 09/04 Senast för ett par dagar sedan snyftade ju Randy Pitchford på twitter 09/04 Nej men så har jag ju inte köpt biobiljetten på Imdb heller :) 09/04