Försöker de kränga fusk eller är detta typiskt samtiden?

Resident Evil 2 bredhyllades av såväl press som spelare när det släpptes i början av året och många har hunnit med att spela igenom både A- och B-sidan. Ska du låsa upp alla grejer i spelet, såsom vapen med oändligt med ammo, behöver du dock anstränga dig lite extra. Vill du till exempel slippa oroa dig för hur många magasin du har till pistolen måste du klara kampanjen på standardsvårighetsgraden på mindre än 3,5 timmar. För det lätta automatgeväret är kraven under 2,5 timmar, på hardcore. Och så vidare.

Capcom erbjuder nu att låsa upp alla sådana saker i spelet för en kostnad på cirka 40 kronor. Det innebär att du får flera vapen med oändligt med ammo (bland annat minigun och raketkastare), extralägena 4th och Tofu Survivor, ombyten för karaktärerna och lite annat smått och gått. Som väntat har detta skapat diskussioner kring mikrotransaktioner, om detta är bara är ett klassiskt fusk (trainer) du betalar för eller om det faktiskt är en relevant tjänst för de som inte har tiden att låsa upp allt i spelet.

Saxat från Resident Evil 2:s steamsida:

Låser omedelbart upp följande belöningar (som även går att låsa upp i spelet).

  • Extraläge: "The 4th Survivor"

  • Extraläge: "The Tofu Survivor"

  • Dräkt

  • Bonusvapen

  • Modeller

  • Konceptillustrationer

Skicka en rättelse
Jag håller med dig till viss del och jag kan förstå frustrationen. Jag tycker också det är kul att jaga trohpies/achievements och jag menar inte att förminska prestationen på något vis. Men med det sagt så ser jag ändå inget problem i att det finns genv... 14/04 Jag är själv helt ointresserad av att jaga achievements, men jag kan sympatisera med dem som gillar att pyssla med detta. Man kan kanske hoppas att achievents blir avstängt om man köper sig till ett lättare spel. Vill minnas att t.ex i Xcom så blev achi... 13/04 :) Visserligen är det stor skillnad på att utöva något i hobby vs att göra karriär, men jag tycker ändå inte man ska förminska det. Det ligger oftast mycket tid bakom att tex ta platinum och/eller uppnå 100% i vissa spel, vissa som är oerhört utmanande.... 13/04 @heady89, @anon_326725: Hehe. Men de som sysslar med sport på den nivån lever ju oftast på det samt att större delen av deras liv kretsar kring det vilket kan betyda att en OS-vinst kan ha stor betydelse både för karriären och deras prestige. Så jag vet... 10/04 Känslan när man köper ett spel som man sedan betalar för att inte spela. Well played. 09/04 Hade du tyckt samma sak om du blev snuvad på OS-guldet för att domaren såg fel? Du vet ju innerst inne att du vann? ;D Fan! Missade att någon annan dragit os-liknelsen ;D 09/04 Bryr mig inte så mycket om det eftersom att spelet endast består av singleplayer. Påverkas inte alls av vad andra väljer att lägga sina pengar på. Hade varit irriterande om folk köpte saker som gjorde dem starkare i ett multiplayerspel dock. 09/04 Jag skall börja med att säga att jag aldrig har spelat spelet i fråga, men... Det här är väl ett singleplayerspel, eller hur? Om så är fallet så ser jag inte problemet riktigt. Om någon vill betala lite extra för att få ett lite lättare spel i singlepla... 09/04 Nej, eller visst men hallå liksom, tycker ju som sagt prestigen försvinner när vem som kan skaffa den utan effort. Lite som att dela ut os-medaljer till alla så ingen blir ledsen, men vinnaren vet att han vann :D 09/04 I princip får du ju det, att kunna dra runt på unlimited ammo på RL, Mini-gun gör det så att en femåring kan klara det. Enda svåra blir nog 4th survivor och ghost survivors där du inte får använda fusk. 09/04