Det påstår ett stort teknikföretag.

Då och då förutspås domedagen för traditionella konsoler, som ska ersättas av molnet. Google har äntrat scenen med Stadia, som ska låta oss streama spel i 60 fps och 4K. Det ryktas också friskt om att Microsoft ska visa upp två nya Xbox-konsoler på E3, varav en är för streaming.

Qualcomm är ett företag inom trådlös telekommunikation. Chefen för Qualcomm, Cristiano Amon, sällar sig till skaran som tror att dagen för traditionella konsoler närmar sig sitt slut. Han hävdar (via Gamerant) att PS5 och nästa Xbox blir de sista konsolerna i den här formen.

Molnet är den nya konsolen.

There's no question – in our view – that the cloud is the new console. You are just gonna start playing on any device, on any screen. That is going to be the future of gaming.

Utmaningen menar han (och det är Amon knappast ensam om att tycka) blir internethastigheten.

Priset på PS5 verkar var spikat. 499$. Om nu Microsoft tar ett spel från Sony's spelbok och sätter 399$ så har dem ett par miljoner mer sålda konsoler. Dock kommer alla att fortsätta med PS5 eller XBOX Scarlet/Two om man har föregående konsol generation... 15/04 Jag antar att han inte bor på landet som en vanlig Svensson då. 13/04 Du har alltså missat att AWS är störst? https://www.skyhighnetworks.com/cloud-security-blog/microsoft-azure-closes-iaas-adoption-gap-with-amazon-aws/ 13/04 Handlar väl snarare om att det är första konsolgenerationen som säljer märkbart sämre än föregående? Kan tänka mig att det är många icke-teknikintresserade bara ser fördelar med att slippa köpa en läskig och dyr pryl. Funkar det dessutom så bra som det... 13/04 https://youtu.be/ZmRXh4BIKjw 12/04 Nej varför har alltid låtit som en dålig idé. Speciellt om man vill att spelen ska fungera maximalt hela tiden. Skönt att ha något "fysiskt" att köra när nätet är nere också. Och även fast jag har 100-100+ i hastighet så kan mitt nät krångla i spel som... 12/04 Är det inte Amazon som är klart störst när det gäller moln-tjänster? 12/04 Haha, kul att folk tror att teknikintresserade och entusiasterna är en målgrupp som är tillräckligt stor för att betyda något. Vi är så sjukt små globalt sett så det finns inte. Bara att titta på framgångssagan Wii eller på de prestanda-rapporter som... 12/04 ..och "Har du hört den förut?" var ett svt skämtprogram från när ~50%(?) av er inte var födda. :P 12/04 Precis. Samma folk som köper PC med tre grafikkort och tre skärmar ända ner till de som nöjer sig med vanilj PS4. Det är inte många där som kommer vilja lägga på input lag även om de sitter på maxlina och superskärm. De som luras in i molntjänster med... 12/04
Skicka en rättelse