Bygg bo bland pixelstjärnorna.

Daedalic brukar vi förknippa med traditionella peka och klicka-äventyr (The Whispererd World, Deponia) men saker börjar förändras. Vi tänker förstås på det nyligen utannonserade Gollum-äventyret, men även Cryofall sticker ut ur den tyska studions spelportfölj.

Dock ska inte Daedalic ta så värst mycket cred för det nyss släppta Early Access-spelet, utan bakom rodret hittar vi Atomictorch. Och spelet? Tja, "Early access" ger en tydlig ledtråd då detta handlar om överlevande och multiplayer. Du ska bygga, jaga, crafta, idka byteshandel, samarbeta och – kanske framför allt – överleva på en ogästvänlig alienplanet. Det ska redan finnas en rad servrar, och i varje ryms det 200 spelare vardera. Så hitta 199 vänner, vetja!

Få har ännu sagt sitt på Steam, men av 117 tyckare ger över 80 procent tummen upp. Lovande. Planen är en release om ungefär ett år, men grunderna ska redan vara färdiga. Jag får lite Stardew Valley-vibbar – men med betydligt fler bönder, och med rymdkackerlackor snarare än kor.

Skicka en rättelse