Istället för isglass.

Förr hade man kunna skoja om den svenska sommaren genom att visa upp valfri bild från Frostpunk, men nu är det inte roligt längre. Efter fjolåret höll jag på att smälta (mvh, ginger) så att karga, bistra Frostpunk är på väg till konsolerna i sommar känns svalkande för själen.

"Konsolerna" är i det här fallet PS4 och Xbox One. Switch? Inte ett pip om en sådan version.

Frostpunk är en svartare tolkning av stadsbyggarsimulatorn, men så ligger This War of Mine-gänget bakom spelet. Jocke Kilman gav spelet en fyra och konstaterade ingen munter historia.

Inte minst slutkampen är extremt spännande och tuff, när temperaturen drar sig ner mot 150 minusgrader och precis allting går åt helvete. De upplevelserna sätter sig i sinnet, de berättelser jag skapar dröjer sig kvar.

Som berättelsen om den lille pojken som förfrös sina ben, och vars föräldrar jag avrättade inför en upprörd folkmassa. Han överlevde inte froststormen i slutänden. Jag använde hans lilla trasiga kropp som gödsel i mina växthus. Det får vi leva med, så länge våra liv nu varar i det ogästvänliga snölandskap som är Frostpunk.

Skicka en rättelse