Trailern gav kanske skeva förväntningar.

Även om premiärtrailern från Star Wars Jedi: Fallen Order var fri från gameplay fanns ändå vissa stealth-vibbar. Vi fick se hur vår padawan på flykt, Cal Kestis, höll sig i skuggorna och så långt från imperiets synfält som möjligt. En av trailerns taglines var dessutom "Don't stand out".

Respawn kan emellertid bekräfta att, nej, det blir ingen stealth i Fallen Order. Game director Stig Asmussen, som också jobbat med äldre God of War-titlar, berättar för IGN:

I’ve heard that from a couple people and I can understand why, but no, stealth isn’t something that we’re featuring in the game. You can jump into a situation and negotiate the battle the way that you want. There’s a lot of choice in how you come across your enemies and take them down.

Kort sagt: ingen stealth, men utrymme att styra striderna efter eget behag. Även om du tekniskt sett kan undvika strider rekommenderar Respawn inte någon att göra det. Snarare vill Asmussen och teamet att vi ska leva ut våra fantasier om "ljussabeln och färdigheter från Kraften".

Stealth doesn’t really fit into that or this game.

Skicka en rättelse
Osäker. Misstänkte att det lades in element åt det hållet. Slarvigt formulerat. Typ Far Cry - New Dawn style. Förstår inte riktigt varför det kallas (rpg elements) för att vara uppriktig. But as I've heard. 16/04 Spelet sägs väl vara ett renodlat actionspel och inte ett RPG? 16/04 Ja. Det får man väl hålla med om som några av er säger här. Att tvingas handskas med spelmekaniker som stealth i ett full fledged och troligen open world action rpg. Sen med tanke på succeér som Battlefront 1 & 2 bör nästa tonas ner ytterligare tänker... 16/04 Detta lär väl bli någon form av Hack n Slash spel. Kanske likt GoW med tanke på Stig Asmussen medverkan. Tror det skulle kunna bli riktigt bra. Som de flesta ogillar jag EA MEN det är inte alls omöjligt att detta kan bli något bra. Tycker CAPCOM är ett... 15/04 Nu tycker jag inte att man ska haka upp sig för mycket på sådant här. Jämföra med funktioner vi känner till från andra spel och tänka att man missar något för att "de har ju inte med den och den här featuren". Respawn har säkert tänkt igenom sina design... 15/04 Korkad AI bekräftad. 15/04 Fast, en jedi, kanske den enda, sista jedi öht, borde ha all anledning att smyga, no? Om allt var light sabers och explosioner, så hade ju hela galaxen crashat ner i huvudet på honom väl? Jag håller med om att det är roligare att få ösa, men man har ju... 15/04 Någon mer här som stör sig på hans namn "Cal Kestis".?. Hade inte Mike Smith passat bättre.?... Hade varit nice med lite stealth moment iaf tycker jag. Hade räckt med några stycken. Ska bli spännande att se gameplay trailers senare mot E3 i sommar. Hopp... 15/04 Stealth är inget jag vill ha ut av ett star wars spel. Ska va light sabers, explosioner och laser. 15/04 Jag är inte så överförtjust i renodlad stealth, men stealth som är lik den som är i t.ex. Sekiro, Tomb Raider och Batman:Arkham-serien har jag inga problem med. Så skulle detta spel ha något liknande system skulle jag inte klagat, förmodligen. 15/04