AMD står för kretsarna.

Sweclockers skriver idag att branschtidningen Digitimes kommer med uppgifter som pekar på att nästa Playstation släpps lagom till julhandeln 2020.

Uppgifterna kommer från källor inom tillverkningsledet som säger att AMD står för både processor och grafik för nästa generations Playstation, och att dess kretsar beräknas vara färdiga till tredje kvartalet 2020. Detta skulle tyda på att konsolen är beredd att lanseras under andra halvåret 2020. De senaste generationerna lanserades just inför julhandeln, varför det inte är orimligt att så sker även denna gång.

Sony närvarar inte på årets E3-mässa i juni, något som ytterligare stödjer uppgifterna om en 2020-lansering för en Playstation 5. Microsoft ska däremot närvara, och kanske kan det bli så att företaget visar upp sin next gen-maskin.

Skicka en rättelse
Jao, det hade varit najs och hade passat bra med mina planer på en 4K-tv inom ett par år. Bara de inte behöver vrida ner grafiken för mycket för att uppnå det. Undrar dock om de verkligen kommer sikta på något annat än 30FPS? 17/04 Tanken på att en GPU som kan köra Ray tracing dugligt idag är svindyr så tror jag på det när jag ser det. De får gärna bevisa att de lyckats få det stadigt och fungera på konsol. Är nöjd så länge det blir 60 FPS i 4k stadigt. 17/04 Det jag menade var att dagens GPU:er stöder det, så det vore inte särskilt konstigt om nästa generations GPU:er som kommer sitta i nästa generations konsoler kommer ha stöd för det. Om du skriver GPU, så tror man såklart att du menar GPU :) 17/04 De säger att konsolen har en GPU med stöd för Ray-tracing, vilket jag bara tror på när jag ser det. Sa aldrig att det inte finns GPU som stödjer det, men de är ju svindyra så tror inte på att PS5 har det om de inte bevisar det. Måste jag skriva konsol... 17/04 Haha du har inte mycket tid till spel märker jag. Själv har jag både kört RDR 2 och Horizon två gånger vardera. ;) 17/04 Du skrev GPU, inte konsol. 16/04 @Bennii: Då vet man att skämtet är on point! 16/04 Gött ändå att man har ett och ett halvt år på sig att köra klart Red dead 2, Horizon och God of War! Ahhh, ljuva prokrastinering... 16/04 Vilken konsol har stöd för ray tracing? Ingen vad jag vet. En dator kan köra men inte stadigt utan monster hårdvara. 16/04 Finns ett till, mycket löst, rykte om att kretsarna redan är klara och att dem i vilken stund som helst skulle kunna gå i massproduktion. Tänk om Sony snodde ett spel från Nintendo. Och gör som Nintendo gjorde med Switch. Släpper i Mars. Tänk om de har... 16/04