The Last of Us 2-remaster bland releasespelen.

Det är mycket Playstation 5 idag. Det ryktas om release lagom till julen 2020 och Mark Cerny bekräftar Ray tracing, SSD och 8K. Nu viskas det också om Horizon Zero Dawn 2.

Enligt en "anonym tredjepartsutvecklare" som säger sig arbeta med "AAA-utvecklare" och en "releasetitel till Playstation 5" ska Horizon Zero Dawn 2 släppas under 2021 till Playstation 5. Det är förstås en lågoddsare att Guerrilla Games arbetar med en uppföljare på actionäventyret från 2017 – inte minst då en röstskådis nyligen sa mer än vad hon nog hade tillåtelse att göra.

Och releasespelen till PS5? Enligt källan, som ju får betraktas som föga trovärdig i nuläget, ska vi få remasters av The Last of Us 2, Ghost of Tsushima, PUBG, samt sprillans nya Gran Turismo 7 till Playstation VR 2 (japp, ett sådant rykte får vi också), "2–3 AAA-titlar" och fler PS VR 2-spel.

Håll i dig, för rykteskarusellen lär snurra allt snabbare ju närmare PS5-avtäckningen vi kommer.

Skicka en rättelse
För egen del uppskattar jag både remasters samt möjlighet till bakåtkompatibilitet. Jag hoppas verkligen att de gör som t.ex Dice gjorde med Battlefield 4, där jag kunde uppgradera mitt Battlefield PS3 till PS4-versionen för ungefär 100:- 18/04 Körde aldrig ens klart ettan, faktiskt. Inget snack om att det är ett bra spel, men det var inget för mig. 17/04 Helt rätt! Blir att börja spara redan nu 😉 17/04 Oavsett vad som stämmer av alla rykten och bekräftelser, släpps Horizon Zero Dawn 2 på PS5 så blir det köp. Horizon Zero Dawn är bland det bästa jag spelat på senaste åren. 17/04 Samma här! Fler köpargument än HZD2 behöver jag inte för att skaffa PS5an. 17/04 Remaster på ett spel som inte släppts. Det ordet är lika överanvändt/felanvändt som beta idag 17/04 Jaha, blir att köpa PS5 då. HZD2 är det spelet jag ser allra mest fram emot! 17/04 Man ska inte dra ut på sånt. Välj ett spel i högen du har, börja spela det. Du kommer inte att ångra dig. Tror snarare skulle ångra att du inte gjorde det. Jag har gjort likadant, men nu har jag äntligen kommit igång å kunna köra några spel. Har haft... 17/04 Raytracing... Rejäl uppgradering utseendemässigt, samma som de gjorde med ettan. Sure, PS4 inte bakåtkompatibelt så det fanns ytterligare anledning (GTAV, host) att dra in pengar på, men så tokigt som fans älskar titeln så lär många köpa både konsolen... 16/04 Så länge de fortsätter pumpa ut kvalitativa AAA-spel i samma takt som de har gjort denna generation får de gärna släppa hur många remasters de vill. 16/04