Förväntas avtäcka två nya Xbox-konsoler.

"War, war never changes." Inte konsolkrig heller, tydligen. En timme efter att Mark Cerny avslöjat att bakåtkompatibla Playstation 5 får Ray tracing, SSD och 8K, kom kontringen från Xbox.

Vi fick inga siffror om nästa generations Xbox-konsol (eller konsoler, om vi ska tro envisa rykten om en traditionell samt en streaming-konsol), men däremot tid och plats för eventet då vi nog lär få veta sådant. 9 juni klockan 22:00 är det dags för Xbox-showen från E3 i Los Angeles.

Det ryktas alltså friskt om att två nya Xbox-konsoler ska visas upp där och då, och mycket pekar på ett starkt streaming-fokus. När Google avslöjade sin Stadia-satsning ska Xbox-chefen Phil Spencer ha skickat ut ett internt mail till där han slog fast att det snart var deras tur.

Google went big today and we have a couple of months until E3 when we will go big.

Såväl Playstation 5 som de nya Xbox-konsolerna förväntas släppas under 2020, men det hindrar uppenbarligen inte konsolkriget från att tjuvstarta en tisdag i april 2019. För inte kan det väl vara en slump att Microsoft specificerar sina E3-planer en timme efter skrytsiffrorna från Sony?

Skicka en rättelse