Nyheterna kring Knights of the Old Republic går mest i moll. Vi har rapporterat om hur Bioware, tröstlöst, försökt få till en trea "flera gånger". Chris Avellone har i sin tur gett oss detaljer om ett Knights of the Old Republic 3 som aldrig blev. Kort sagt: mycket sci-fi-salt i såret.

Lucasfilm har dock någonting på gång kring Star Wars: Knights of the Old Republic. Det avslöjar Lucasfilm-chefen Kathleen Kennedy i en intervju med MTV, men är kryptisk med detaljer.

Yes, we are developing something to look at. Right now I have no idea where things fall but we have to be careful that there is a cadence to Star Wars that doesn’t start to feel like too much.

Lucasfilm verkar alltså sugna på att blicka tillbaka till en era av Star Wars som tolkats i spel, men inte i filmmediet. Kennedys ord, "We are developing something to look at", vittnar om att det förmodligen är något som är i sin linda. En idé som kan bli något mer – eller kanske inget alls. Med KotOR har vi blivit vana med "inget alls" under många år. Dags för nytt hopp för KotOR?