En film baserad på de klassiska rollspelen?

Nyheterna kring Knights of the Old Republic går mest i moll. Vi har rapporterat om hur Bioware, tröstlöst, försökt få till en trea "flera gånger". Chris Avellone har i sin tur gett oss detaljer om ett Knights of the Old Republic 3 som aldrig blev. Kort sagt: mycket sci-fi-salt i såret.

Lucasfilm har dock någonting på gång kring Star Wars: Knights of the Old Republic. Det avslöjar Lucasfilm-chefen Kathleen Kennedy i en intervju med MTV, men är kryptisk med detaljer.

Yes, we are developing something to look at. Right now I have no idea where things fall but we have to be careful that there is a cadence to Star Wars that doesn’t start to feel like too much.

Lucasfilm verkar alltså sugna på att blicka tillbaka till en era av Star Wars som tolkats i spel, men inte i filmmediet. Kennedys ord, "We are developing something to look at", vittnar om att det förmodligen är något som är i sin linda. En idé som kan bli något mer – eller kanske inget alls. Med KotOR har vi blivit vana med "inget alls" under många år. Dags för nytt hopp för KotOR?

Skicka en rättelse
amaaagaaaad. Våt dröm sen tonåren. En film om Mandalorian Wars, elr än bättre om hur Revan och Malak kämpade i Mandalorian Wars och sedan turned tooo dää dark sajd. Eller om Ajunta Pall, Freedon Nadd och än längre tillbaka. Biowares storyskrivande på... 18/04 Ok ok tack för förtydligandet. Ja jag tycker också de senaste filmerna är helt ok > rätt bra faktiskt 18/04 Jag har oerhört svårt att få något sug alls när det gäller Star Wars tack vare Disneys fruktansvärt dåliga filmer. De har fått Lucas Prequel-trilogi att framstå som mästerverk, och det är en riktig bedrift! 17/04 Ja du har väl en telefon? 17/04 Ett nytt mobilspel? :) 17/04 Med rätt folk bakom så ser jag gärna en film av det hela. Benioff & Weiss är önskvärda, men även Dave Filoni och Bioware-veteranen Drew Karpyshyn. För de som gjort yttringar om canon så togs ju tex Thrawn tillbaks. Sen har vi Onderon, Malachore, selkath... 17/04 Jag spanade in den där läckta förhandstitten av "The Mandalorian" på YouTube. Jag såg jättemycket referenser till Bioware(Bioverse?)-Star Wars. Det kan hända att deras universum lånar sig väl till mycket Star Wars-film som inte påverkar Saga? 17/04 Förhandlingar med Microsoft och Obsidian? 17/04 Det är väl nya trilogin av Benioff & Weiss (Game of Thrones skapare) hon snackar om? Ska ju utespelas långt innan the prequels. 17/04 Alltihopa känns så oplanerat. Episod 7 känns som en film där de inte riktigt kunde bestämma sig om de ville göra något nytt eller fylla den med fanservice så det blev någon blandning. Episod 8 tycker jag är bra om man försöker se det som ett sidoprojekt... 17/04