Also: ladda ner PS4-temat gratis.

God of War var ett av fjolårets allra bästa spel (det bästa, om du frågar mig), och regissören Cory Barlog har redan bekräftat att han har planer på fem uppföljare i sitt huvud.

Något konkret vet vi dock inte men kanske är det sprillans nya, kostnadsfria Playstation 4-temat – som släpptes för att fira årsdagen av actionäventyret – en hint om vad som komma skall. Vid första eller andra anblick ser vi inget uppseendeväckande, men God of War-fans med hökögon på Reddit har lagt märke till runskriften på båtens sida, som enligt dem kan översättas till.

Ragnarök närmar sig

Om detta är en ledtråd till nästa spel låter det ju såklart slutgiltigt. Ragnarök är som bekant världens undergång i den nordiska mytologin. Å andra sidan kanske undergången bara "närmar sig" i nästa spel, för att blomma ut i en trilogifinal. Kort sagt: vem vet! Vad jag däremot vet är att det i påsk kanske är dags för en tredje genomspelning av det här storverket för egen del.

Tack till Guybrush82 för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Lol var det nånsin någon tvekan om uppföljare och ragnarök? Spelet hintade extremt tydligt att det skulle göras (det hade ju t.om. praktiskt taget en post-credits scene). 19/04 Det är ju mer lite "rpg" över det senaste, även om man får tillbaks svärdkedjorna efter ett tag. De nordiska myterna kanske är lite utnötta för oss här i norden. Även om de grekiska väl är det också till viss del så kanske det mer är hur man berättar... 19/04 @Sisyr: Hej jag håller med jag gillade gameplayet men själva storyn osv tilltalade inte alls lika mycket som dom andra GOW spelen som utspelade sig i Grekiskmytologi. Jag vet dock inte varför jag inte var lika förälskad i detta spel. Det var helt okej... 19/04 Hehe ja! Ja detta ämne är ju oändligt. Iaf till ragnarök. Men det föder alltid en ny världsbild efter "undergången". Många religioner har ju en ny värld på gång efter den gamla. Så varför oroa sig för slutet. Jodå det är viktigt att komma ihåg det muntl... 18/04 De Norröna källorna har sina problem. Underbar läsning dock, de finns i olika översättningar på www.heimskringla.no för den som är intresserad. Heimskringla i sig självt är vi väl ganska säkra på att det faktiskt är Snorre som skrivit, mycket för att... 18/04 Det många glömmer är ju också att det inte fanns någon centraliserad utbildning för dessa historier. Det kom ju på allvar först efter kristendomen gjort sitt intåg. Exakt vilka varianter av historierna som Snorre lärt sig samt vad hur han själv tolkade... 18/04 Oj vad jag gillade att läsa mytologi som ung! Men som du säger är det ju omöjligt idag att veta om allt som nedskrivits verkligen var vad man berättade om. Om man tänker på ALL mytologi var det mesta nog berättelser som fördes vidare muntligen. Okej lit... 18/04 Haha, lite klantigt formulerat. Det jag menade var att runskriften i spelet är på fornnordiska (?), till skillnad från meddelandet på båten. En indikator på att det handlar om DLC eller uppföljare, och inte bara för att. 18/04 Nej samma här, älskade den första trilogin men jag hade också svårt att komma in i detta spel. Vet inte varför riktigt, har alltid älskat Dark Souls-stilen med tyngre och mer oförlåtande strider så att få det blandat med GoW borde för mig varit en älskv... 18/04 Eddan skrevs ner av kristna. Både den poetiska samt Snorres. Förhoppningsvis har de bara nertecknat berättelserna rakt av men det kan vi inte vara helt säkra på. 18/04