Se läckt material från Aliens: Crucible.

Chris Avellone är just nu "han som berättar om nedlagda spel för att du ska må lite sämre"-killen. Igår var det Knights of the Old Republic 3. Idag är det rollspelet Aliens: Crucible.

För VG247 berättar Avellone att Obsidian-spelet skulle "i princip varit Mass Effect, men mer skrämmande". Som du kanske märkt såg spelet aldrig dagens ljus. Avellone säger att relationen mellan Sega och Obsidian blev så frostig att Sega till sist lade spelet på is (permanent).

We wanted to make it. But by that point Sega, I think, was... the publisher/management relations had gotten to a point where they were just tired of dealing with us. Everyone working on Aliens: Crucible was really excited about it. It was shaping up to be a really cool game. The prototype was really cool. But then Sega’s like "nope!"

Berättelsen skulle kretsat kring hur vi for till en utomjordisk planet där vi hittade ett "engineer"-skepp. Besättningen skulle (såklart) ha tvingats ifrån varandra. Avellone liknar handlingen kring den i Prometheus, något han upptäckte först när filmen släpptes. Det finns läckt material från spelet, vars utveckling påbörjades 2006, och alltsammans ser du bekvämt nog här.

Skicka en rättelse
När jag ser detta känner jag lite att ett Obsidian Mass Effectish RPG inte är rätt fit för Alien. Känns lite som att skräcken skulle få svårt att infinna sig. 19/04 "hade det sett bra ut hade det sett bra ut" är ungefär vad du skrev. Som sagt, inget i videon var intressant. 18/04 Kul att folk i tråden dels är helt oförmögna att tänka tillbaka till hur spelbranschen (och spelen) såg ut för ELVA år sedan samt att många verkar tro att den E3-trailer vi konsumenter ser är samma material som används för att sälja in produkten till... 18/04 ett RPG med aliens? mass effect? obsidian? Mycket ser trasigt ut men hade allt varit på plats så hade det potentialen att vara bra. 18/04 För att du såg det färdiga aliens vs predator, inte ett spel i utveckling. Finns otroligt bra anledningar till varför spelföretag väntar länge med att visa spel, och när de väl visar spel så fuskar de så att allt ser ut att fungera bättre än vad det gör... 18/04 Ostigt värre... 18/04 Däremot behöver det inte se ut som skit heller. Vilket detta gjorde. Om du anser att klippet visar någon potential får du gärna beskriva varför. 18/04 De är till för att visa upp gameplay och det såg för dåligt ut. Det bortsett grafik och ljud. Till om med det inte så bra Aliens vs Predator från ungefär samma tid har bättre gameplay och är dessutom snyggt. Inget plus på Obsidians resume direkt. 18/04 Vad tittade jag precis på för klipp? Jag hade också lagt ner hela spelet, betydligt snabbare om jag hade sett det här, än Sega. Det där såg ju bara hemskt ut, utan hopp för räddning. 18/04 Säljpitchers är inte ofta tom mycket sämre än den där filmen, ibland finns det tex bara på papper tom se det mer som en proof of concept. 18/04