Gissningsvis kostar 8K, SSD och Ray tracing ett par ören.

Vi är vana vid Playstation 5-spekulationer vid det här laget. Den här veckan fick vi exempelvis "veta" att nextgen-konsolen kan släppas lagom till julhandeln 2020. Dessutom lanseras den med The Last of Us 2- och Ghost of Tsushima-remasters. Horizon Zero Dawn 2 släpps 2021. Sägs det.

Oväntat nog har vi också fått kalla fakta om Playstation 5, direkt från Mark Cerny. Han bekräftar supersnabb SSD, 8K, Ray tracing, bakåtkompabilitet med PS4 och hårdvara från AMD. Prislappen är han däremot mer kryptisk kring. För Wireds Peter Rubin hävdar han att prislappen kommer "tilltala gamers", men också att den kommer motsvara konsolens "avancerade features".

I believe that we will be able to release it at a suggested retail price that will be appealing to gamers in light of its advanced feature set.

På påståendet om att "konsolen kommer kosta lite mer, men vara värd det" säger Cerny att detta är allt han har att säga. Rekommenderad prislapp lär vi inte få se på ett tag. Jag tänker i alla fall sticka ut hakan och hävda att priset blir mindre saftigt än placeholder-varianten undertill.

Skicka en rättelse
Är det inte 5år för tidigt med 8K konsoller när 4K inte ens är standard 2019. Sen är det lite skillnad mellan 1080p vs 4K på en Oled LG G7 iaf om man sitter 3m i från tv men kanske steget mellan 4K och 8K kan va större. Sen duger 1080p i ett par år till... 29/04 Vild gissning. 499$. Kanske till och med 549$. Tror inte att de kan ta 399$ som PS4. Och det var endast för att vara billigare än Xbox One. Back in the Day. 25/04 @eld: Absolut, det kommer se bra ut. Ingen tvekan. Utvecklingen på den fronten går hela tiden framåt. Men att konsolerna skulle innebära något stort framsteg är bara bull. Iofs, om man bara är van vid konsolgrafik och prestanda så är den nya konsolen... 23/04 Nej nej nej, de får bestämma sig på ett av dom. 22/04 Håller med dig om att det kommer kosta som en low end pc och ha prestandan efter priset, men, tänk på vad spelutvecklare gör med en "low end pc" som är 6 år gammal: https://s1.gifyu.com/images/gameplay.gif Tänk sen vad de kan göra med en ännu nyare "low... 21/04 Samma visa varje gång det är dags för konsolsläpp; mycket hype,liten leverans. Konsolerna kommer kosta som en low end pc och kommer ha prestanda som densamma. Eller ska det komma dragandes med mirakelprestanda via molnet igen? Eller att all prestanda... 20/04 Det är ju fint om det har 8k, finns det en på marknaden förresten? Dyraste TV jag kan hitta på Elgiganten för 140.000kr har inte det iaf. Men när det väl kommer så är det väl bra antar jag, men de vore det trevligt med ett val mellan bättre grafik och... 20/04 Jag räknar med liknande på Xbox Two Anaconda plus lite till på ett par punkter. Lockhart strax under PS5. Och mellan 100-150$ billigare. Och kommer vara "ett spel från Sony's spelbok". 20/04 Det är en intressant jämförelse dock, en konsol är det meningen att du ska ha i drygt 5-10 år medans en telefon 1-3 år ändå betalar man typ dubbla mängden. 19/04 Raytracing behöver man inte anstränga sig för att se för det ser så naturligt ut 😝 Tycker raytracing gör väldigt mycket för atmosfären om man kollar på tech-demos. Förhoppningsvis är den t om hårdvaruaccelererad och inte som Microsoft håller på att mjuk... 19/04