En otroligt stor marknad öppnar sig för Nintendos senaste konsol.

Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att den kinesiska investeringsjätten och tillika delägaren i Epic Games har fått tillåtelse från den kinesiska staten att börja sälja Nintendo Switch, två år efter resten av världen. Nintendo har länge velat få ut sin konsol på denna gigantiska marknad, och torsdagens beslut kommer garanterat resultera i ordentligt klirr i kassan.

Det rör sig dock om en hårt reglerad marknad, vilket bland annat PUBG fick erfara, som släpptes i en modifierad version som var mer i linje med "socialistiska värderingar" (även där var det Tencent som agerade distributör). Det är alltså inte säkert att alla spel till konsolen kommer bli tillgängliga för kinesiska gamers, och eftersom den relevanta myndigheten i sann påskanda har en ordentlig backlog av spel som väntar på att godkännas, lär det ta ett tag för spelbiblioteket att växa.

Konsolen väntas säljas med en testversion av New Super Mario Bros. U Deluxe.

Skicka en rättelse
Tror de är särskilt intresserade av skostorlek ;) 23/04 Nej dem är som sagt inte med och utvecklar (troligen får de inte någon data heller) men de är delägare och därmed kan dem uttrycka åsikter om hur saker ska vara. Och hur mycket Epics VD hävdar att han är 51% själv och därmed inte behöver lyssna på de... 22/04 Nä de är inte samma. Men alla drar ju Epic över samma kam även om Tencent inte har något med epic att göra mer än att dom äger 40%. Dom har inget med utveckling att göra. Dom har ingen makt över Epic. Dom får ingen data från Epic.... Även om folk har... 22/04 Nu man skulle ha investerat i aktier! :p 22/04 Som många påpekat så är oftast diktaturer vänster. T ex kommunism, nazism och fascism, det är ju nationalsocialism. Mussolini var ju kommunist och stark vänsteraktivist innan han blev inspirerad av Hitler och blev fascist. (Som för övrigt fick utmärkels... 22/04 Ka-china. 22/04 Vet att du försöker vara sarkastisk angående hela Epic debaclet, men det är inte ens samma situation här. Tencent har inte köpt in sig någonstans i företaget (likt de äger 40% av Epics aktier) det är en distributions kollaboration, alla västerländska... 22/04 Politiska skalan är fortfarande inte en linje eller 2 olika sidor av en lokal. Se det som ett mynt med 2sidor :) När du kommit så långt att det blivit diktatur så är det samma plats på skalan bara med små skillnader. Nej finns väl inga högerdiktaturer... 22/04 Politik är en del utav allt i livet numera. Inte mitt syfte att göra detta politisk, men undrar mer om där finns högerdiktaturer som har lika mycket problem med spel som vänsterdiktaturer verkar ha, i många och kanske alla fall som hittils finns. 21/04 Läskigt, Kinas regering börjar få mer och mer makt över film, fordons och spelmarknaden i världen. Ni som missat det så är det faktist så att Kina inte låter företag som inte har regeringskopplingar bli stora i landet. 21/04