Fler tittade på PUGB än Apex senaste veckan.

Efter att Apex Legends blixtlanserades i början av februari dröjde det inte länge förrän Respawn firade spelarrekord efter spelarrekord. Först var det 25 miljoner, sedan 50 men sen blev det tyst. En titt på statistiken på Twitch visar att den snabba uppgången kan ha följts av ett lika raskt fall.

Under lanseringsmånaden tittade i genomsnitt 217 000 personer på när Bangalore, Wraith och de andra legenderna pangade på varandra, med en topp på hela 674 000 tittare den 12 februari. Dessa siffror boostades av att EA och Respawn lagt väldigt mycket krut på just streaming, bland annat fick Fortnite-profilen Tyler "Ninja" Blevins en miljon dollar för att köra spelet på sin kanal. Snart tre månader efter släppet är statistiken inte lika munter.

Enligt sajten Twitchtracker har Apex Legends tappat 82 % i av tittarna i genomsnitt och ytterligare några procent, totalt 85, vad det gäller antalet kollade timmar om man jämför februari mot april. Den senaste veckan har till och med Playerunknown's Battlegrounds haft fler visningar.

Skicka en rättelse
Hur slutade den där saken med Fortnite vs Apex då? 24/04 Argumentet att man inte "behövde rewards när man spelade quake" är ett otroligt dåligt argument enligt mig. Dels så finns det väldigt många nya spelare som har vuxit upp med andra spel och fått den där belöningen och behöver således just den. Dels så... 24/04 Vilket också känns väldigt märkligt. Man lanserar spelet från ingenstans, lägger stora summor pengar på marknadsföring och får en dundersuccé. Nästan alla öser lovord över spelet och även jag, som är fantastisk dålig på BR har kul, trots att det oftast... 24/04 Apex är det roligaste BR-spelet jag spelat, men det ekar otroligt tomt när det kommer till content. Battle Pass är ofattbart dåligt och tar överdrivet lång tid att komma igenom. Det finns endast 3-manna köer, that's it. Ingen solo-queue, ingen duo-queue... 24/04 Det är inte bra men tyvärr ett problem med branschen och inte Epic games specifikt. Däremot så kan det väl sägas att det är ett bevis för Fortnites skyhöga kvalitet. Jag har aldrig sett ett spel skötas så väl någonsin och jag har spelat ett bra tag. Man... 24/04 Detta har ju också kommit till ett pris (https://www.polygon.com/2019/4/23/18507750/fortnite-work-crunch-epic-games) som du slipper betala. På vilket sätt är hitbox fortfarande ett problem för dig? De tre karaktärerna som hade problem har sedan en tidig... 24/04 Gör det? Då har du då aldrig spelat league, csgo mf.l 24/04 Då var det i så fall korkat, eller är. Du kan inte jämföra det första stora spelet som hade snudd på noll konkurrens när det kom och som dessutom släpptes som early access. Som andra påpekat, vid släpp hade det två, idag fyra kartor. Apex fightas mot... 24/04 Älskar att det går bra för Fortnite. Då håller alla toxic kids sig till det istället för PUBG. Nu ska vi bara få till en region-lock så att alla länder öst om finland får sina egna server där de kan härja med sina cheats i lugn och ro :D 23/04 "Fortnite-dödaren" tillåt mig garva. 23/04