Insatta källor menar att Microsoft kommer trumfa Sony i ren hårdvarukraft.

Förra veckan avslöjade Mark Cerny, systemarkitekten bakom Sonys spelkonsoler, vad för typ av hårdvara vi kan förvänta oss i Playstation 5. Nu menar insatta källor att Microsofts nästa Xbox kommer att vara ännu mer kraftfull, utan att gå in på detaljer.

Uppgifterna dök upp på forumet Resetera där vi genom året sett många rykten som både visat sig vara sanna. Och falska. Personen som påstår att nästa Xbox, med projektnamnet "Anaconda", ska ha skickat bevis på sitt påstående till forumets adminstratör, även han känd som en person med god insyn i spelbranschen.

Det är bekräftat att Playstation 5 inte kommer att släppas i år men många har spekulerat i att Microsoft gärna skulle vilja vara först ut i nästa konsolgeneration. Xbox One lanserades nästan ett år senare än Playstation 4 i vissa regioner, inklusive Sverige.

Skicka en rättelse
Vilken märklig frågeställning. En helt orimlig jämförelse faktiskt. 22/05 Det blir ju svårt med tanke på hur subventionerade konsoler är, just för att de ska dra in pengar på spelen. 21/05 Ni som alltid ska kladda om att PC alltid är bäst. Bygg en dator som klarar samma prestanda som en ps4 pro. Samma pris, inklusive operativsystem och tangentbord/mus. Inget begagnat. 21/05 Prestandan är inte vad som kommer att avgöra om jag köper nästa generations Xbox eller ej. Var inte så intresserad när Xbox One kom, spelar mest på PC, men köpte en S förra året då jag gillade playanywhere konceptet och Gamepass. Använder konsolen mest... 01/05 Blir Xbox Anaconda lika stark som musikvideon Anaconda köper jag den direkt! 27/04 Förstår det. Xbox har varit ganska tråkig den här generationen, men köpte X och spelar AAA third party på den som Red dead redemption 2, det är riktigt snyggt. 26/04 Instämmer. Har dock inte hittat något spel till Xbox än som rättfärdigar ett köp av konsol så just nu har jag bara PC, PS4Pro och Nintendo Switch. Kommer det något exklusivt till Xbox som jag vill spela så köper jag en Xbox också :) 26/04 Håller med. Varför skall man vara en fan boy av någon av dem. Köp alla så behöver man inte bry sig , man har alla spela oavsett vilken plattform de kommer på. 26/04 Inte vad jag påstår, men det är generellt sett inte dom exklusiva spelen som säljer plattformen. Första intryck och rekommendationer från andra i ens närhet ger nog ett större säljtryck än ett fåtal titlar. Om man jämför exklusiva spel per köpt plattfor... 26/04 Jag skulle nog säga att prislappen i relation med prestandan är viktigare i början av generationen (när spelen saknas) och spinner då vidare i en snöbollseffekt senare i generationen- fler som äger konsolen och sprider vidare "word of mouth" och skapar... 26/04