Det går ingen nöd på spelet i Fortnites skugga.

Spelstudion Bluehole Studios har släppt sin finansiella rapport för 2018 och det är uppenbart att Playerunknown's Battlegrounds, som fick se sig omsprunget av Fortnite i Battle Royale-genren, fortfarande är en kassako. Företaget omsatte 920 miljoner dollar förra året, vilket motsvarar drygt 8,6 miljarder svenska kronor. När alla kostnader dragits av återstod också imponerande 2,9 miljarder kronor i vinst.

Gamesindustry rapporterar att PC stod för en klar majoritet av inkomsterna, hela 85 procent, men då är det också värt att notera att den väldigt populära mobilklienten utvecklades av Tencent och finns därför inte representerad i Blueholes finanser. Man kan däremot se att Asien stod för drygt hälften av inkomsterna.

Skicka en rättelse
Tröttnade rejält pga alla fuskare... 24/04 Love it! <3 24/04 PUBG <3 24/04 Kommer alltid ha en speciell avsmak för PUBG. Medans spelet var praktiskt taget ospelbart för någon som vill ha en hyfsad prestanda så tryckte dom ut lootboxes istället. Det var inte förrän typ ett år efter "release" som och jag testade spelet igen som... 24/04 Menade du miljon eller miljard nu? Jag kostar ungefär 1,5 miljon SEK per år i enbart timkostnad som konsult + lokalhyror och hårdvara och allt annat som tillkommer så att de bränner 1 miljon dollar är absolut långt ifrån omöjligt. Sen ligger ju företage... 24/04 Sånt är ytterst irriterande. jag vet inte varför fungerar det helt enkelt inte att om man kör low bara få buskar och övrig vegetation i lägre kvalite. Varför inte 2D bilder. Minns när rökgranaten kom till Counter strike, man kunde välja 2 lägen. Antinge... 24/04 Inte dåligt för ett spel som bara är halvfärdigt. Spelade massor under EA på steam. Insåg snabbt efter release att inget hänt på mycket lång tid. Samma fel utan åtgärder. Brukar installera och spela nån gång i månaden ungefär. Nu senast märkte jag att... 24/04 Undra hur mycket pengar de spenderar på att utveckla spelet. Kartor/buggar/features på ett år..? Kanske är helt fel ute men tror ni de kostar dem mer än 1 miljon dollar om året? Eller är det till och med för mycket? En miljon låter så jävla mycket men... 24/04 Det är tyvärr vanligt i online spel. Ibland önskar man att de valde en grafisk nivå som alla var tvungna att köra på i online delen av spel. I alla fall per server så de med klenare datorer kan få vara med men utan att få fördelar av att spela på ultra... 24/04 Av alla BR jag har testat gillar jag tempot i PUBG mest! Och kartorna är inte så dumma heller. Tyvärr är det fortfarande en icke optimerad röra vilket har fått mig att sluta spela. 24/04