"Vi vet att vi har en lång väg kvar."

Igår fick Anthem ytterligare ett stronghold. Men i en uppdatering på Reddit berättar Ben Irving, lead producer, och Chad Robertson, live service-chef, att fokus nu ändras för teamet.

​...fixed a lot of bugs and made changes which we believe begin to point us in the right direction for the future. That being said, we know there is a long way to go before Anthem becomes the game we all want it to be.

För att göra Anthem rättvisa skjuter man tunga uppdateringar på framtiden, allt för att fokusera på tunga fixar i nuet. Cataclysm (fyrmanna-raid), guilds, fler legendary-uppdrag, stronghold-utmaningar, leadersboards och fler freeplay-events kommer alltsammans senare än planerat.

När? Det vill Irving och Robertson inte säga.

Nu lägger Bioware istället energi på att fixa till grundspelet. Anthem har fått ta emot många beska droppar sedan releasen; spelet har det lägsta betygssnittet i Biowares historia, och utvecklingen sägs ha präglats av problem. Bioware säger sig dock vilja rida ut den här stormen.

We know you have been waiting for these updates, and that you might not be pleased with where we are today. We understand and respect these perspectives. The only thing we can say is this – we Believe in Anthem. We believe the game will be great, but we recognise getting there will take a lot of hard work. We want to do that work and we want you all to join us on the journey to get there.

Skicka en rättelse
Det var extremt klumpigt formulerat av Ben and Chad på Reddit, och Early Access uttalandet har ju missuppfattats rejält på grund av det. Men det är exakt som du skriver, det är i samma kvalitet på detta spelet som ett spel som säljs som early access,... 25/04 Det ansvarsfulla hade varit att återkalla spelet, ge alla full återbetalning och släppa spelet om 1 år igen när det är färdigt, men det kommer aldrig att hända. Jag har tyvärr tappat förtroendet för BioWare och det kommer inte bli lätt för dem att åters... 25/04 I och med att spelet har en kvalitet som ett early access spel på stream, bildas ett riktigt saftigt paradox 🧐😁 25/04 Det har endast blivit kallat ett "early access spel" av mäniskor som är lite långsamma. Anthem har varit ute i 10 veckor sedan deras "early access". Early access är i detta fall inte steams early access där man släpper ett spel mitt under development.... 25/04 Såg ett youtube klipp som berättade att dom har sagt på reddit att anthem är ett early access spel. Det är väl deras sätt att skydda sig genom att sätta en "beta" stämpel på spelet men borde inte det här kunna ses som bedrägeri? Annonserar som AAA spel... 25/04 Ärligt talat tror jag inte detta löser något i så fall. Jag kan tänka mig att de kommer begå samma misstag de nu gjort om och om igen, så jag ser hellre att de faktiskt tar tid på sig att lära sig av sina misstag denna gången med Anthem eller låta EA... 25/04 Jag tror fortfarande dom kan lyckas. För gameplayet sitter där. Det är det viktigaste. Körde nya strongholdet nyss och tycker den var helt okey. Fick lite masterworks och lyckades ta 2 trophies jag inte tagit. Vill ge dem lite mera tid för jag gillar... 24/04 skrota bioware helt och hållet. Riktigt rutten studio numera. Vad ska de åstadkomma för bra spel när de inte kan fixa detta äns... Hoppas EA lägger ner dem och de aldrig mer återuppstår. 24/04 Faktiskt det första jag tänkte. Men sedan kan man förstå att dom vill försöka. Någonstans har det funnits en gnutta passion och en vision. 24/04 Volvo: Det är långt kvar tills bilen du köpt går att köra. 24/04