Mortal Kombat-serien har gått från den lite töntiga kusinen i fighting-genren, som försökt få uppmärksamhet med sin slafsighet, till ett habilt alternativ för dig som inte gillar Tekken, Street Fighter eller Super Smash. När nu det elfte spelet (?) har släppts fanns det dock lite smolk i bägaren i form av hyfsat aggressiv vridning åt mikrotransaktioner och på Reddit hittar vi en uträkning på vad allt skulle kosta om du inte pallar att grinda dig till grejerna.

För sisådär 60 tusen kronor får du allt spelet har att erbjuda vad det gäller kosmetiska ting och i inlägget förklarar matematikern hur han fått fram dessa astronomiska siffra, samt svarar på frågor som "varför inte bara grinda dig till grejerna?" och "det förra spelet hade ju också mikrotransaktioner".

In MK11, it will cost you $6440 to buy every skin in the game without grinding, assuming you have perfect luck and are checking on the store every 6-8 hours from r/PS4

Ed Boon, skaparen av Mortal Kombat-serien och creative Director på studion, menar att sifforna är "complete bullshit".

Utvecklaren Netherrealm har också sagt att de kommer att fila vidare på balansen i mikrotransaktionerna och att detta går att göra "bakom kulisserna", utan att behöva pusha en patch till spelklienterna. När detta är tänkt att ske återstår dock att se.