Det nya spelet försöker utföra en fatality på din plånbok - "complete bullshit" säger seriens skapare i ett svar.

Mortal Kombat-serien har gått från den lite töntiga kusinen i fighting-genren, som försökt få uppmärksamhet med sin slafsighet, till ett habilt alternativ för dig som inte gillar Tekken, Street Fighter eller Super Smash. När nu det elfte spelet (?) har släppts fanns det dock lite smolk i bägaren i form av hyfsat aggressiv vridning åt mikrotransaktioner och på Reddit hittar vi en uträkning på vad allt skulle kosta om du inte pallar att grinda dig till grejerna.

För sisådär 60 tusen kronor får du allt spelet har att erbjuda vad det gäller kosmetiska ting och i inlägget förklarar matematikern hur han fått fram dessa astronomiska siffra, samt svarar på frågor som "varför inte bara grinda dig till grejerna?" och "det förra spelet hade ju också mikrotransaktioner".

In MK11, it will cost you $6440 to buy every skin in the game without grinding, assuming you have perfect luck and are checking on the store every 6-8 hours from r/PS4

Ed Boon, skaparen av Mortal Kombat-serien och creative Director på studion, menar att sifforna är "complete bullshit".

Utvecklaren Netherrealm har också sagt att de kommer att fila vidare på balansen i mikrotransaktionerna och att detta går att göra "bakom kulisserna", utan att behöva pusha en patch till spelklienterna. När detta är tänkt att ske återstår dock att se.

Skicka en rättelse
Tycker diskutionen är rätt löjlig. Du behöver inte köpa någonting, det viktigaste är väl ändå att gameplay är bra? 27/04 Jag har inte AC i min ena bil så det vet jag inte rikigt. Ne inte alls. Det jag menar är att alla knapparna är blanka i bilen. Liksom lootkistorna. Så alla knapparna måste du trycka på för att till slut få igång acn. Men du måste betala eller trycka 100... 26/04 Din jämförelse fallerar. A/C är en grundfunktion i bilar och alla grundfunktioner får du med i spelet när du köper det. Korrekt jämförelse hade varit att du får betala extra om du vill ha någon speciell färg eller t.ex. en vinge på bilen, vilket är EXAK... 26/04 Nej så är det inte riktigt. Dessa "barnrumpor" är arga för att de får betala för saker som de redan har köpt. Det är inte DLC. Tänk dig ett bilköp och du får betala extra för att få veta vart A/C sitter. Tvånget kommer sedan från att göra speltiden över... 26/04 Apex Legends må vara gratis att spela men deras system för loot lådor är fruktansvärt horribelt och deras battle pass är skrattretande dåligt. Systemet i Apex går ut på att ge låglevlade spelare en massa lådor så att de fastnar för spelet, sedan när de... 25/04 Artikeln: Sorry men vad är grammatik? (P.s. menar inget illa) 25/04 Ja, det är jag också intresserad av. Med tanke på hur debatten varit runt lootlådor och microtransaktioner sedan Battlefront 2 så kan det ju inte komma som en överraskning att de får kritik, oavsett hur mycket eller lite lootboxes spelet innehåller. Det... 25/04 fyfan vilket skämt.. bara kolla på steam hur glada folk är.. not lol 25/04 Jag kan förstå och försvara affärsidén med microtransaktioner men det är när det gäller spel som Fortnite, Apex, Dota, LoL o.s.v. men när det är ett fullprisspel så tycker jag det är vansinne. Sen att det finns ett spelläge där ju mer du spelar så låser... 25/04 Men Apex Legends är ju free to play så självklart måste de sälja skins för att få in pengar. Jag ser inte något konstigt med det. Däremot om man betalar för ett spel så borde det vara fritt från mikrotransaktioner. 25/04