Switch har nu sålt i fler ex än Nintendo 64.

Det viskas om två nya Switch-modeller, varav en budgetvariant som blir helt bärbar. Nintendo tiger, men bekräftar nu mer eller mindre att vi inte får se någon ny Switch-modell på E3.

Uppgifterna kommer från Nintendo-vd:n Shuntaro Furukawa (via Reuters Sam Nussey), så det är verkligen från toppen. Vd:n tillägger emellertid att ny hårdvara utvecklas kontinuerligt, så de här uppgifterna är inte detsamma som att ryktena om de nya Switch-modellerna skjuts ner. Däremot kan vi konstatera: Nintendo har "inga planer" på att visa någon hårdvara på årets E3.

Vi kan också slå fast att Switch sålt i 34,74 miljoner ex. Tidigare har den gått om både Wii U och Gamecube, och nu passerar succékonsolen även Nintendo 64 (32,93 miljoner). Nästa Nintendo-konsol på listan, SNES, har sålt i 49 miljoner ex. Om allt går enligt planerna ska Nintendo ta den "skalpen" inom ett år, då man siktar på att sälja ytterligare 18 miljoner enheter innan april 2020.

Skicka en rättelse
Kan ha lite med det, men samtidigt så är det ju inte ovanligt att Nintendo släpper nya varianter av samma system. Mini, XL etc, folk verkar ju gilla sådant dessutom. Är ju bara Wii U på senare tid som inte fick någon uppgradering (av förståligt skäl) 26/04 Den "nya" switchen släpps väl mest för att den första har blivit sårbar för CFW. Då hårdvaran va det som gjorde detta möjligt så släpper man nu en "ny" switch. Eller är jag miss-informerad? 26/04 Så då kan vi räkna med att få se den nya Switch modellen nästa vecka?! ;) 26/04 Nintendo hade inte heller någon ny DS /3DS modell att visa upp, sedan visade man en ny DS / 3DS modell en vecka senare. 26/04 Jag läste även att efter detta avslöjandet så avslöjade VD'n även att Nintendo kommer att hålla en video presentation under E3 precis som tidigare år. Men hade inte Nintendo förra året sagt att de inte skulle ha någon video presentation i år? 26/04 Jag misstänker att en ny modell är för tidigt att visa. Istället för att göra en Metroid Prime 4, vill de nog ha något konkret att visa upp. Kan tänkas de väntar lite på reaktionerna kring nästa Playstation och Xbox, en ny ”Switch mini” kan nog lätt dru... 26/04 Det är tråkigt att vi inte får veta något om de nästa Switch modellerna än på ett tag. Hoppas att Nintendo avslöjar något annat roligt under E3, men de andra åren har jag ändå lärt mig att inte hoppas på för mycket. Men man kan ju alltid drömma. 25/04 Nintendo kanske trampar på gasen efter Playstation 5 och Xbox 2 släpps.. 25/04 Enligt de rykten jag läst så är det en mini-Switch och en "modest upgrade"-version som kommer senare. Hade väl hoppats på någon fetare version med mer kräm, men det verkar inte så. 25/04 Nintendo är med på mässan, men de brukar inte ha presskonferens innan mässan, som de andra stora drakarna har. 25/04