När tror du nästa Sony-konsol släpps?

Playstation 5 är under utveckling, men den kommer inte släppas det närmaste året. Det uppger Takashi Mochizuki, teknikjournalist för Wall Street Journal, i en tweet som verkar hämta sin näring från en budgetrapport av Sony. Något officiellt uttalande från Sony har vi ännu inte sett, så uppgiften är obekräftad tills vidare.

Nya konsoler är på gång från både Sony och Microsoft, men ingen av dem har prestenterats officiellt. Microsoft håller presskonferens på E3-mässan i juni – kanske avtäcks nästa Xbox då? Sony står däremot över E3 i år, så PS5 lär avtäckas på annat håll.

En vild gissning är att nästa Xbox släpps till julhandeln 2019, och Playstation 5 våren eller hösten 2020. Vad tror du?

Skicka en rättelse
Tycker det känns som att den senaste generationen konsoller har bromsat utvecklingen för PC-spel jävligt länge, jag. Dags för nya konsoller, så det händer nåt! 29/04 Är det någon som kollat vad en 8K TV kostar? Det hade vart snopet om man köpt en PS5 nu, och lallar iväg till TV affären.. 27/04 Men tror ni nya Xbox kommer redan i år? 26/04 Jaja låter dig tro du har rätt med dina flash-spel 26/04 @Dumlen: 3DS fasas just nu ut då de sista större spelen släpps nu i vår. Detta för att nintendo fokuserar utvecklarna mot Switch. 3DS är en mycket bra plattform men betydligt klenare än samtliga övriga. Jag har själv mängder av spel till 3DS så det är... 26/04 Tycker det känns som PS4:an kom "nyss". Tiden går fort. 26/04 Då har du dessvärre fel. Det är betydligt fler som spelar på PC än på alla konsoler sammanlagt. Överlägset störst försäljning har mobilspel. Hur stort spannet är beror på vilken statistik man kikar på men slutsatsen är samstämmig. 62% spelar PC mot 56%... 26/04 Knappast PSVITA eller PSRemote play, 3DS är fortsatt dominant inom den delen. VITA var ett fiasko. 26/04 Som jag sa, "lättare än PC" för att förtydliga. Ja Switch är en fantastisk konsol. Jag släpar oftast med någon av mina olika konsoler när jag bor på hotell i jobbet. Fantastiskt trevligt. Switch är enklast dock. Det jag ville säga är att det finns fler... 26/04 Det är en försvinnande liten nisch av kundbasen som tar med sig en Xbox på resor eller köper en Xbox för det ändamålet. Det är överlägset Switch som gäller i det läget. Före Switch var det 3DS, PSVITA samt PSremote play. Således ett dåligt argument. 26/04