Växtvärk, anti-fuskprioriteringar och stabilitetsoptimeringar största anledningarna till varför spelet inte sprudlar av nytt innehåll.

Tidigare i veckan gick Vince Zampella ut och förklarade att man inte har för avsikt att pressa de anställda på Respawn för att få ut nytt innehåll till Apex Legends snabbt. En direkt respons på uppgifterna om dåliga arbetsförhållanden på Epic Games efter att Fortnite blev ett världsfenomen. I ett blogginlägg på den officiella sajten förklarar man ytterligare hur man resonerar kring innehåll och försöker också förklara hur man prioriterat hittills.

Framförallt har man fokuserat på att lösa buggar och optimera spelet, samt laga kryphålen som gör det möjligt att fuska i spelet. Den stora tillströmningen av spelare gjorde att även problem som dessa exploderade och att ett "hälsosamt spel" fick högsta prioritet. De skissar också upp planerna framåt och att säsongerna fortfarande kommer att sparkas igång med ett battle pass och en ny legend. Under E3 EA Play i juli ska vi få veta mer om innehållet som förmodligen kommer att vara biffigare än i säsong 1 då detta varit den tydligaste kritiken.

Som avslutning vill man förtydliga att det är två helt olika team som arbetar med Star Wars Jedi: Fallen Order och Apex Legends men också att Titanfall-serien är pausad medan man arbetar på det sistnämnda.

Lastly, regarding other games in development at Respawn, it is important to understand that there are entirely separate development teams working on Apex Legends and Star Wars Jedi: Fallen Order. Additionally, in order to fully support Apex Legends, we are pushing out plans for future Titanfall games. No resources from the Apex Legends team are being shifted to other titles in development here at the studio, nor are we pulling resources from the team working on Star Wars Jedi: Fallen Order.

Skicka en rättelse
Precis, ser gärna mer innehåll sålänge det faktiskt tillför något och inte får prioritet över gameplayfixar, exv balansering eller buggfix. Och att de anställda inte jobbar ihjäl sig såklart. 27/04 Att skylla Apex flopp på att man inte vill ta ut övertid är nog den lamaste ursäkt jag någonsin hört. Respawn har skött spelet katastrofalt dåligt och lägger ingen energi på att fixa det. När Apex skriker efter resurser så anställer de inte mer folk och... 27/04 Likt pubg gör de miljarder i vinst, men har bara ett team som arbetar. Teamet kan endast arbeta med det ena eller det andra! Personligen köper jag inte deras BS! 27/04 Lol pausat titanfall... snarare lagt ner för nu. 27/04 Dom har ju snackat om att dom inte tänker tvinga teamet att jobba 100-timmars veckor som Fortnite-ledningen (Epic Games) nyss fått massa kritik för i spelpressen. Damn if you do, damn if you don't. Tycker verkligen spelar-communityt samt spelpressen mås... 27/04 Det är synd att spelindustrin verkar ha gett upp på att ha mod support. 27/04 Spel för att tjäna deg.. inget mer! Rena rama skiten enligt mig! 26/04 Tror inte mer skins hade gjort någon större skillnad. Apex slog igenom så snabbt och så mycket att det var dömt att förlora spelare rätt snabbt. 26/04 Har dom gjort nån uppdaterad så man matchas med spelare av samma kaliber. Spelade idag på dagen fick bara medspelare som var low levels och samma med champions, några levels bara. Tillfällighet? Jag är lvl24 26/04 Samma här, har kul när jag väl spelar det, och kosmetiskt innehåll betyder inte mycket för mig heller. Jag tackar inte nej till det men det är inget jag trånar efter precis. :P Med det sagt, jag vill gärna se mer innehåll i form av kartor, vapen, events... 26/04