Och Switch fortsätter att sälja.

Samtidigt som löv och blommor skvallrar om att det är vår utomhus, är det högsommarvärme för finansrapporter. En av många som just redovisat sin ekonomi är Nintendo, vars färska rapport säger att man sålt 34,7 miljoner Switch under konsolens tvååriga existens.

Därmed verkar Switch sälja i något högre tempo än storsäljaren Playstation 4, som vi tidigare i dag skrev närmar sig 100 miljoner exemplar. Succéföregångaren Wii sålde avsevärt snabbare: 45 miljoner sålda konsoler under de två första åren.

Super Mario Odyssey har blivit nerpetat som största spel till Switch, skriver VG247.com. Mario Kart 8 Deluxe, en remake av Wii U-spelet, har sprungit om och totalt sålt i 16,69 miljoner exemplar, mot 14,44 för den italienska odyssén. Men de lär snart vara förbisprungna av Super Smash Bros. Ultimate – det släpptes i november och har redan gått åt i 13,81 miljoner ex.

Skicka en rättelse
Verkar inte så konstigt i och med att det säljs som en bra bundle. https://www.elgiganten.se/product/gaming/spelkonsol/17508/nintendo-switch-mario-kart-8-deluxe Billigare än Pokemon-bundlen med, inte förvånansvärt att folk gärna köper en version där man... 28/04 Dubbel post 27/04 Jag köpte alla Zelda spel utom BotW och TP hd till Wii U eftersom jag redan har TP till både Wii och GC. Sen ville jag helst kunna spela alla spel på en och samma konsol. Men tar vi med alla spel och Virtual Console spel på både 3DS och Wii U så kan man... 27/04 Du har alla gamla vi ROM butiken. Sen kan du spela Windwaker HD,och Twillight Princess via Wii ellet i HD. Skyward Sword via Wii kompatibilitet och såklart Breath of the Wild. Olus spin offs son Hyrule Warriors och det där "zapper spelet". Så....typ all... 27/04 Jag tror att det nya innehållet gjordes främst för att det skulle bli en skillnad mellan Wii U versionen och Switch versionen och att de inte visste just då hur bra Switch skulle sälja så att de ville göra något extra för de som köpte Switch så att mång... 27/04 Att Breath of the Wild till Switch är en port är nog de flesta av oss överens om eftersom det utvecklades för att släppas till Wii U. Men när det blev bestämt att spelet skulle släppas till både Wii U och Switch så gjordes det ju om så att det med att... 27/04 Jo men det jag menar är att det är slappt av Nintendo om de anser att den lilla skillnaden mellan deluxe och vanliga 8an gör det till ett eget spel. Sen kan man ju undra varför Wii u köparna inte fick det nya innehållet som deluxe har. 27/04 rent tekniskt sett är ju Breath of the Wild en port från Wii U :D Även om jag utgår ifrån att det sålt 90% av sina ex på Switch. Hursomhelst tycker jag Breath är mest välförtjänt av förstaplatsen. Odyssey var väl trevligt men inget jag vart superimponer... 27/04 Ska man jämföra med Virtual Console så finns både Super Mario Kart, Mario Kart 64, Mario Kart Super Circuit och Mario Kart DS. Sen vet jag inte om Mario Kart Wii släpptes bland Wii spelen. Men det jag menar är att Nintendo sade under 3DS och Wii U att... 26/04 I know. Trodde därför stenhårt på att GameCube skulle komma som Virtual Console till Wii U. 26/04