Den 15 maj bär det av till Menhir-skogen, där ärkedruiden har försvunnit och lila cystor infekterat landskapet. Det är upp till dig och din grupp av hjältar att ta reda på vad som försiggår i Druidstone: The Secret of the Menhir Forest.

Utvecklaren Almost Human Games slog rakt mot nostalginerven med Legend of Grimrock och Legend of Grimrock 2, som i mångt och mycket var en homage till spel som Eye of the Beholder och Dungeon Master.

Utvecklaren Ctrl Alt Ninja inkluderar många personer från Almost Human Games, och deras kommande spel är också en hyllning till den äldre generationens RPG-spel, men i Druidstone: The Secret of the Menhir Forest är inspirationskällorna bland annat Final Fantasy, Pool of Radiance, Xcom och roguelikes. Målet är att skapa ett turordnings- och rutnätsbaserat spel, eftersom man anser att moderna RPG:n har förlorat mycket av sitt taktiska upplägg i favör för mer action.

Förhandsbokar man via spelets officiella webbplats får man inte bara en Steam-nyckel, utan även en fristående, DRM-fri version av spelet.