Lokalt spelande har inte gått i moln.

I september förra året utökades streamingtjänsten Playstation Now med möjligheten att ladda hem vissa spel och köra dem lokalt, istället för att streama dem. En populär funktion, visar det sig. Nedladdade titlar får dubbelt så mycket speltid som strömmade, skriver Gamesindustry med hänvisning till uppgifter från Sony.

Det väcker frågan om spelstreaming fungerar så mycket sämre än spel som körs lokalt att användare är mindre sugna att spela, eller om fler eller andra faktorer väger in. I Xbox Game Pass-tjänsten laddas alla spel ner och körs lokalt, men såväl Microsoft och Google har tjänster för att streama spel på gång (Xcloud och Stadia).

PS Now släpptes i vissa länder redan 2014, till Sverige kom tjänsten först för en och en halv månad sedan. Pris, vad som ingår och annat hittar du i vår guide till konsolernas prenumerationstjänster.

Skicka en rättelse
@quadratis: Har också provat. Funkar ju hur bra som helst. Laggar inte och spelen funkar som dom ska. Skönt att kunna lira PS spel utan en PS4. Känner bara att grafiken kanske inte är lika nice när jag spelar fullskärm på skärmen jämfört med när man spe... 05/10 Till alla som tror att streaming kommer (någonsin) kommer fungera bra. Tanka ner detta: https://phil-sa.itch.io/input-lag-simulator Starta. Tryck ESC och skriv in 100 - 166 i rutan uppe till vänster. Gå runt och skjut lite. Härlig känsla inte sant? :P... 01/05 Sony var så ruskigt sena på bollen med Now här i Sverige så jag kan förstå att det blev ett ljummet mottagande. Jag provade testversionen och satt i kö i 40 minuter innan jag fick börja spela. Det var på lanseringsdagen iofs. Prövade olika tidpunkter... 30/04 Har du själv provat? 30/04 Handlar inte om kvalité, folk överlever artifakter i både streaming och spel, men problemet är att det är en interaktiv media. När man trycker på knappen ska man hoppa, sen om det ser ut som minecraft eller god of war med eller utan jpg-artifakter påver... 30/04 Körde bara på PC efter som jag inte har någon PS4 och jag tyckte ändå det fungerade bra. Nu kör jag iosf inte på Wifi vilket kan ha spelat in antar jag. 29/04 Det du påstår stämmer inte med min upplevelse. Regga och testa vettja, det är gratis i 7 dagar. 29/04 Det funkar faktiskt redan rätt hyfsat. Och betänk att "den stora massan" inte är så himla petiga och är beredda att göra STORA kompromisser för bekvämlighetens skull. När CD-skivan kom snackades det om att kvalitén var så mycket bättre än LPn, det var... 29/04 Jag har testat det och är faktiskt sjukt imponerad av flytet i PC-klienten. Körde gamla Silent Hill 2 ( visserligen HD-versionen som verkar klippt omöjlig att få tag på till PC) med mycket nöje. Började också att spela Last Of Us utan problem, tyvärr... 29/04 är det någon i den här tråden som öht har testat ps now med en duglig uppkoppling? nu sitter jag visserligen med 1gbit lina, men jag har haft noll problem med ps now. inga väntetider eller köande eller nåt sånt. testat allt från bilspel till fps till... 29/04