Framgången är "långt över förväntan".

World War Z presterar "långt över förväntan" på pc. Enligt ett pressutskick från Saber Interactive kan man tillskriva den här pc-succén Epic Games Store och stödet därifrån – även om man inte klargör exakt varför. Sabers vd Matthew Karch är lyrisk över en miljon sålda ex på en vecka.

On the pc specifically, we are performing way above expectations thanks to the support we have received from the Epic Games Store.

Möjligen hittar vi förklaringen delvis i bakgrunden; När man tog World War Z från Steam till Epic klargjorde Saber att spelet skulle bli cirka 50 kronor billigare på pc. Steam ger i regel 70 procent av omsättningen till spelmakarna, medan Epic frestar med 88 procent. Saber skulle alltså inte stoppa de extra slantarna i egen ficka, utan istället göra prislappen mer attraktiv för spelarna.

Detta samt "stödet från Epic Games Store" tycks ha gynnat försäljningen för World War Z på pc. För Venturebeat berättar Kerch också att lejonparten av försäljningen skett utanför USA – 75 procent för att vara exakt. Kerch och teamet tar dock inte semester, utan siktar framåt.

We'll continue to work on growing the game and its community with new improvements, stability updates and bonus gameplay content, beginning very soon with a special new mission for the Tokyo episode.

Skicka en rättelse
Priser gentemot kunderna har jag inte sagt något om, däremot så tar Epic mindre per sålt spel än steam i sin egna plånbok vilket ger mer till utvecklarna. Jag väntar med lite spänning över hela situationen. Steam kan fortsätta på deras slagna spår och... 04/05 https://www.youtube.com/watch?v=fDF-S68kx5o Väldigt bra video som tar upp detta problemet. 02/05 Fast det kör bara Early Access på Epic och v. 1.0 släpps på Steam och Epic. Men har de lyckats få tag på någon utvecklare som släpper ett färdigt spel på Epic? 30/04 Än så länge har ju inget annat hänt än att spel flyttat från en platform till en annan. Spelpriserna har inte sjunkit. Steam har inte reagerat öht på Epics strategier och Sweeneys fantastiska tweets. Tills vi sett något faktiskt resultat på denna så kal... 30/04 Industries of Titan fick pengar rakt i fickan som de redan använt för att nyanställa flertalet utvecklare. Spelet blir 1 år Epic Exklusivt pga det. Måste varit en saftig muta om den räcker för att expandera företaget på den skalan 30/04 Vilka utvecklare har egentligen deals direkt med Epic? Det är många som säger att utvecklare får mer pengar men jag har inte sett särskilt många utvecklare som valt Epic. 30/04 Here here. Jag stöttar Epic och deras högre betalning till utvecklarna med sina 87(?)% än Steam. Det ger en möjlighet till bättre spel när utvecklarna också får en större del av kakan. Vad jag vet så har inte Epic utvecklat särskilt mycket av det som... 30/04 Spelet hade sålt tio gånger bättre på steam, när kommer patchen som gör det möjligt att se sina vänner och bjud in dem till co-op games Epic så trött på eran trasiga game luncher. 30/04 Fast det där är ju också i nivå med snacket om förväntningar. Eftersom de inte har släppt det på Steam så vet vi ju inte heller om det verkligen blev billigare på EGS. Det är ju egentligen ganska ihåligt PR-snack, när allt kommer omkring. 30/04 Det optimala är konkurrens men Steam börjar ha spelat ut sin roll och jag befarar att några större innovationer från dem kommer inte komma så länge Gaben sitter vid rodret. Om Steam dör ut så lämnar det plats för nya och bättre plattformar, det är också... 30/04