Omtyckt av kritiker, ifrågasatt av många spelare.

Imperator: Rome släpptes förra veckan och snittar på fina 83 hos Opencritic och höga 81 hos Metacritic. Brittiska PC Gamer klämmer till exempel i med hela 92 % och konstaterar briljans.

Huge, inventive and the reason I'm sleep deprived. It's brilliant.

Kritikernas siffror målar dock inte upp hela sanningen för spelarna är inte lika positiva. Långt därifrån. På Steam ger i skrivande stund 56 procent av nästan 4 200 användare tummen ner. Konsensus bland de många användarrecensionerna tycks vara att spelet är "ofärdigt" och "tomt" ("Du kan redan känna lavinen av DLC:s"). Någon skriver: "Spelet är i sig en grund för DLC."

Samtidigt ska vi komma ihåg att 44 procent av användarna ger spelet tummen upp, så långt ifrån alla stämmer in i kritiken. Vilken är din känsla efter den första helgen med Imperator: Rome?

Skicka en rättelse
Det fanns väldigt många som inte kunde köra spelet i början heller vilket gjorde att det recenserades av arga spelare som inte ens spelat. Vet inte om detta problem blivit åtgärdat men såg en hel del "this game sucks it doesn't even start om my imba com... 01/05 Mycket enkelt, det handlar om perspektivet. - Kritikerna jämför spelet med hur mkt innehåll något annat spel har vid release, och tycker det är positivt. - Spelarna jämför spelet med hur mkt innehåll något annat Paradox spel har 4 år efter release + 20... 30/04 25 timmar in, gillar spelet skarpt och ser potentialen. Synd att jag inte hann mer under helgen. 30/04 Har redan lagt ner 31h i spelet och har väldigt kul. Jag kan däremot delvist hålla med om en hel del om de negativa sakerna som tas upp men tycker även att det mesta är överdrivet negativt. Inte lätt att lansera ett nytt spel och inte få det att se tomt... 30/04 Ja det var väl typ vad jag skrev ;) 30/04 @Soulless: Köper du ett paradox spel vanilla idag så kommer du få med senaste gratis uppdateringen. De släpper även content i gratis uppdateringar så Vanilla Stellaris idag är ett helt annat spel än vad Vanilla stellaris var vid släpp. Ser inte varför... 30/04 Vet inte om en skriven, men på Youtube finns det några jag tycker är rätt bra. Dock har jag endast spelat igenom spelets "tutorial" vilket är förvånansvärt bra för att vara Paradox....Vilket inte säger något alls :D "Many A True Nerd" gjorde tydligen... 29/04 Är faktiskt lite överraskad över reaktionerna, jag tycker att Imperator bara är något mer innehållslöst än EU4 och Stellaris vid release och de spelen blev rosade till skyarna. 29/04 Borde nämnas att DLCerna i sig leder till en utveckling av grundspelet, även om man inte köper DLCerna öht. Stellaris t.ex. är ett helt annorlunda spel idag än vad det var vid release. (ett bättre spel IMO) Även om man aldrig någonsin betalat en krona... 29/04 Finns det någon enkelt skriven tutorial online så att man förstår lite mer om vad man gör? Tycker att det är skitsvårt att få en överblick av alla olika familjer, vad de vill, tycker, önskar etc. Varför ska jag köpa alligatorer till denna personen och... 29/04