Index kan vara redo att avslöjas för världen, med en Half-Life-prequel.

Om Valve avtäcker sitt VR-headset imorgon med Half-Life-spel lär internet få, tja, spel.

Men för enkelhetens skull tar vi det från början. För nästan exakt en månad sedan berättade Valve att man planerade att visa upp sin nya virtual reality-mackapär Index i maj – närmre bestämt 1 maj. Då skulle också förbokningarna starta och den skarpa releasen sades ske i juni.

PC Gamer skriver att Valve då berättade att man "siktar på 1 maj för förhandsbokningar och det stora avslöjandet". Detta kan ha ändrats, men enligt publikationen bör avslöjandet ske "snart".

Och spelen? Det är här det blir rafflande. Valve ska enligt samma PC Gamer ha tre VR-titlar i görningen – och enligt Gabe Newell ska det verkligen röra sig om fullängdsspel snarare än prototyper. I november skrev vi att det ryktades att ett av dessa var en Half-Life-prequel. Well, ryktet om då ickenamngivna Index visade sig stämma. Kan Half-Life-ryktet också göra det?

Jo, vi har blivit Half-Life-brända tidigare. Vi vet dock att Valve snart ska avtäcka Index, att de siktar på junirelease, och att de har tre VR-titlar i görningen. Imorgon kan vi få skäl att återkomma.

Skicka en rättelse