Men fortsatt Steam-support.

Epic Games är på väg att köpa Psyonix, studion bakom Rocket League, uppger utvecklaren. Affären tillkännages trots att kontrakten ännu inte är påskrivna, vilket får ses som att båda parter är säkra på att den går i lås. Man räknar med att den blir klar i månadsskiftet maj-juni.

Det betyder att Epic Games Store börjar sälja Rocket League i slutet av 2019, skriver bland andra US Gamer. Huruvida det slutar säljas på Steam då är okänt, men med tanke på Epics exklusivitetshistorik verkar det inte osannolikt. De som köpt spelet på Steam kommer hursomhelst få fortsatt support även framöver, och försäljningen kommer fortsätta åtminstone tills dess verkar det som. Med andra ord – pc-versionen fortsätter vara Steam-exklusiv ett tag till.

The PC version of Rocket League will come to the Epic Games store in late 2019. In the meantime, it will continue to be available for purchase on Steam; thereafter it will continue to be supported on Steam for all existing purchasers.

Skicka en rättelse
Tiananmen massacre 1989 ... Hehe 05/05 Finns ju anledning till varför folk oroar sig lite för just Tencent, som har ett track record. https://www.japantimes.co.jp/opinion/2019/03/28/commentary/world-commentary/worried-huawei-take-closer-look-tencent/ (https://www.japantimes.co.jp/opinion/201... 04/05 Är väl ingen direkt lag på att det blir fler spel så här. Men det är lite oundvikligt att dom gör exklusiva titlar, när det som får en att byta plattform är oftast just exklusiva titlar. Svårt att konkurrera på ett annat sätt som lockar så många utan... 03/05 Mjoe, men får vi verkligen fler spel så här? Valve har Half-Life, Epic Fortnite. Båda företagen kan/kunde nyttja dessa som finansiella dragplåster för respektive plattform. Valve var först, och fick därför mycket gratis. 15år senare kommer Epic och förs... 03/05 Är ju bättre med fler aktörer så vi får fler spel? Utan konkurrens skulle dom inte tvingas göra exclusiva spel. Där man får en ny upplevelse som lockar. 03/05 Epic fortsätter använda plånboken för att köpa sig till exklusiva avtal. Erbjud en bättre tjänst istället, och konkurrera om kunderna den vägen. Att tvinga över kunder 2019 till en tjänst som håller samma standard som Steam gjorde 2004 är inte rätt väg... 03/05 Älskar hur upprörda vissa gamers blir. Snöflingor :) 02/05 Finns någon enstaka bana som käkar fps till frukost. Prestandan har även blivit sämre generellt sett och ibland känns det som att det laggar även om spelet ligger på 144 fps. 02/05 De kan spela via Steam, men syftar på om spelet försvinner från Steam butiken, och folk som inte har det. Då är det lite "kört" tills Epic släpper stöd för GNU/Linux. Vem vet när dem gör det. Själv tror jag att Epic kommer öka dessa 12%, speciellt sen... 02/05 Är också Linuxanvändare, Ubuntu närmare bestämt, och relativt nyligen har inofficiellt stöd för Epic Games Store till Linux släppts, se länk. Förövrigt tror jag inte communityn kommer påverkas då alla som redan har Rocket League fortfarande kommer kunna... 02/05