Mass Erect? Absout, om du frågar de nästan 60 000 backers som gjort kickstartersuccén Subverse till ett av de allra största crowdfunding-spelen någonsin. Med en kampanj som dragit in nära 21 miloner kronor har brittiska Fow Interactive skrivit något som bara kan beskrivas som ett litet stycke snuskig spelhistoria.

Fow har hittils nöjt sig med att producera cgi-porr med bland annat kända spelkaraktärer, men företaget som enligt egen utsago grundades av “a couple of disgusting neckbeards” har nu alltså delvis sadlat om till den mer interaktiva arenan. I Subverse behandlas den eviga frågan som mänskligheten har ställt sig ända sedan vi för första gången blickade upp mot den stjärnklara natthimlen: Är vi ensamma i universum? Vad finns där ute? Och än viktigare… kan vi sätta på det?

Den frågan torde också vara premissen för vad som ska bli ett spel som kombinerar till synes rätt ambitiösa, shoot-em-up-liknande strider i rymden med gridbaserad fighting på ytan av olika planeter. Där slåss du och dina waifus mot “alien cockmonglers” i turordningsbaserade strider. Väl tillbaka på moderskeppet The Mary Celeste kan du precis som på Mass Effects Normandy dyka in i spelets rollspelselement, socialisera med din besättning, optimera stridsfärdigheter och ragga hej vilt. Men till skillnad från det rätt barntillåtna, tafatta torrhånglandet i Mass Effect-serien är det full frontal spelporr som gäller här, till communityts uppenbara glädje.

Mass Effect-fansens illa dolda upphetsning över olika “romance options” var ibland rätt slående, så Fow har helt klart bedömt marknaden rätt i sin kampanj. Subverse är som en spelens motsvarighet till mannen som köper porr i en kiosk och när han blir tillfrågad om han vill ha en påse säger: Nej, tack, jag har inget att dölja!

Den fullkomliga rättframheten målas kanske bäst på spelets sajt där man glatt meddelar:
“Engage your dicks – it’s time to fap”!

För mer ingående information kan du kolla in spelets omfattande Kickstarter-sida. Subverse ska släppas på Steam (som ju släppt på restriktionerna för den här typen av undehålling), och det första av 10 avsnitt är planerat till slutet av sommaren.